Alte sporturi

thumbs

FOTO | Un campion mondial si un jucator neinvins de zece meciuri in circuitul mondial vor juca finala Romanian Snooker Masters

17.03.2018, 21:36 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Stuart Bingham si Ryan Day vor juca finala turneului invitational Romanian Snooker Masters, duminica, incepand cu ora 13:00. Finala va fi arbitrata de romanul Alex Crisan.

Stuart Bingham a reusit o super-revenire in fata lui Ali Carter, in prima semifinala disputata sambata, la Circul Metropolitan Bucuresti. Englezul a castigat cinci jocuri la rand si s-a impus cu 5-2. In al doilea meci al zilei, Ryan Day l-a invins cu 5-0 pe Kyren Wilson, intr-o ora si noua minute.


Ryan Day, la a doua finala consecutiva in circuitul mondial de snooker. Este neinvins de 10 meciuri. Foto: Cezara Paraschiv

" Kyren a inceput bine partida, insa apoi a ratat si lucrurile s-au schimbat. Cred ca a avut si un pic de ghinion, iar eu am reusit sa capitalizez la final. Este frumos sa castigi 5-0, meci scurt, fara stres ", a declarat Ryan Day la conferinta de presa. Galezul a reusit, totodata, singurul break de peste 100 de puncte din faza semifinalelor - 120 de puncte in jocul patru al meciului jucat impotriva lui Kyren Wilson.


Kyren Wilson a ratat cat pentru doua meciuri. Foto: Cezara Paraschiv

Stuart Bingham a revenit in prima semifinala de la scorul de 0-2, castigand un joc trei de 49 de minute in fata lui Ali Carter, la capatul unui lant de ratari. " Evident, sunt foarte fericit ca am castigat. La 0-2, ma gandeam la ce e mai rau. Jocul trei a fost capital pentru mine, momentul de cotitura al meciului: a intors partida in favoarea mea. Ali l-ar fi putut castiga mai devreme, insa a fost unul dintre acele jocuri bizare. Au fost cateva lovituri foarte bune de siguranta la bila albastra. S-a decis totul la bila neagra ", a declarat Stuart Bingham, la finalul partidei. Bingham s-a impus apoi prin break-uri de 58, 63 si 76 de puncte.


Masa ultimului joc al primei semifinale. Foto: Cezara Paraschiv

Finala turneului de la Bucuresti se va disputa dupa sistemul 'cel mai bun din 19 jocuri', primul la 10. Duminica, sunt programate doua sesiuni: de la ora 13:00 si, apoi, de la ora 18:00.

Turneul international organizat de catre McCann Bucharest si McCann/Thiess Events in cadrul circuitului mondial World Snooker este dotat cu premii in valoare totala de 200.000 euro si va premia castigatorul cu un cec in valoare de 50.000 euro.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare