Alte sporturi

thumbs

SNOOKER | Mark Williams, marele invins al optimilor la Campionatul Regatului Unit, dupa ce a condus 4-0: "La pauza, i-am spus tatalui meu sa pregateasca masina!" Doar doi campioni mondiali au ramas in cursa pentru trofeu. Programul 'sferturilor'

07.12.2018, 11:54 Sursa: Prosport

Surprizele se tin lant la cel mai important turneu al inceputului de sezon din snooker. Doar doi campioni mondiali, Ronnie O'Sullivan si Stuart Bingham, au acces in sferturile de finala la Campionatul Regatului Unit, pe tabloul de opt ajungand, in schimb, trei sportivi din afara Top 20.

Eliminarea prematura a liderului mondial, Mark Selby , in primul tur, a fost urmata de noi surprize.

In faza optimilor, Mark Williams , campionul mondial in exercitiu, a scapat printre degete o oportunitate imensa, miercuri, dupa ce incheiase prima repriza cu un categoric 4-0. Stephen Maguire a facut insa spectacol la revenirea de la cabine, castigand cinci jocuri la rand, cu patru break-uri consistente, de 122, 120, 109 si 97 de puncte. Scotianul in varsta de 37 de ani a avut sansa de a inchide meciul cu al saselea joc consecutiv, insa a ratat bila galbena si inchiderea de masa. Decisivul a fost un thriller in sine, Maguire s-a impus 6-5. iar la finalul partidei a fost cat se poate de sincer : "Nu mai reusisem niciodata o astfel de revenire. In primele patru jocuri, lucrurile nu ar fi putut merge mai prost. La pauza (n.r. - la scorul de 0-4), ii spusesem tatalui meu sa pregateasca masina. Era 14:20, ma gandeam ca vom termina pana la 15:00, iar la 19:00 voi fi deja la Glasgow. Dar, mi-am scos tacul si am zis sa dau tot ce pot. L-am tinut in fotoliu mu lt in urmatoarele trei jocuri. Ar fi trebuit sa fiu deja acasa, dar am atacat fiecare bila si voi incerca sa joc la fel si in meciul urmator", a declarat Stephen Maguire, citat de World Snooker.

Neil Robertson, campionul mondial din 2010, a cedat, miercuri, tot in joc decisiv, in fata lui Mark Allen , "Pistolul" semnand a patra victorie consecutiva in fata australianului, dupa ce si-a adjudecat ultimele doua jocuri cu break-uri de peste 100 de puncte.

Joi, Judd Trump (numarul 5 mondial) si Ding Junhui (numarul 8 mondial) au parasit si ei Campionatul Regatului Unit in faza optimilor, fiind invinsi cu scor identic, 6-4, de Joe Perry si, respectiv, Martin O'Donnell . Aflat pe locul 59 mondial si fara vreo victorie in precedentele cinci vizite la York, O'Donnell il va infrunta in sferturi pe Ronnie O'Sullivan.

In ziua in care a implinit 43 de ani , Ronnie O'Sullivan, numarul trei mondial, a avut nevoie de doar 87 de minute pentru a-l invinge, 6-1, pe Jack Lisowski.

Tabloul sferturilor de finala la Campionatul Regatului Unit:

Ronnie O'Sullivan (3) - Martin O'Donnell (59) - vineri, ora 15:00 Joe Perry (21) - Tom Ford (36) - vineri, ora 15:00 Mark Allen (7) - Stephen Maguire (15), vineri, ora 21:00 Stuart Bingham (14) - Kyren Wilson (11), vineri, ora 21:00

Articole asemanatoare