Cultura si divertisment

thumbs

Castigatorii competitiei 200 Seconds of Fame la iCEE.fest 2018 sunt WakeZ si Clark

15.06.2018, 21:50 Sursa: Mediafax

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Nu mai putin de 10 startup-uri generaliste si 5 startup-uri pe eHealth au fost in competitia rezervata antreprenorilor la iCEE.fest.

Din cei 15 finalisti care au urcat pe scena pentru a-si prezenta proiectele, in a doua zi a festivalului, juriul si publicul au votat ales deopotriva, la sectiunea sanatate, proiectul WakeZ. Este vorba despre un dispozitiv purtabil care monitorizeaza ciclul somnului pentru a te trezi odihnit. WakeZ are un algoritm care mapeaza somnul in functie de variatia somnului. WakeZ calculeaza cand e momentul ideal sa te trezeasca, arata Start-up.ro.

La competitia generala, juriul a punctat cel mai bine proiectul propus de Sypher, introdus in competitie in calitate de "startup romanesc care ajuta companiile mari sa implementeze prevederile GDPR cu usurinta, automatizand sistemele si procesele, pentru ca firmele sa nu fie nevoite sa caute mereu documentele".

Castigatorul competitiei generale 200 Seconds of Fame in 2018 a fost insa proiectul preferat de public. Spectatorii si cei care au intrat in legatura online cu festivalul au votat pentru Clark, o echipa premiata si la Innovation Labs care creeaza ochelari inteligenti industriali. "Acestia pot fi folositi in diverse domenii industriale pentru a creste productivitatea angajatilor si acestia sa primeasca informatii in timp real", arata prezentarea proiectului. Echipa a primit premiul in valoare de 2000 de euro din partea Allianz Tiriac.

Din juriul de specialisti au facut parte Radu Georgescu, Founding Partner Gecad Group, Bogdan Atanasiu, Partner, Head of Romania, Blue Dome Capital, Grant Sabatier, fondator Millennial Money, partener la Eduvantis LLC, Brian Wong, CEO si fondator Kiip, Josh Fechter, cofondator si CEO BAMF Media, Timo Dreger, Investment Manager la coparion, Vijai Thirathrai, Managing Director la acceleratorul Techstars Dubai si Jaco Oosthuizen, cofondator yu life, Marvin Liao, Seed Venture Capital Firm & Startup Accelerator din Silicon Valley, Shawna Butler din echipa de medicina de Singularity University si Cancer XPRIZE team, Eugene Borukhovich, Bayer Global Head of Digital Health & Innovation, Rozalina Lapadatu, founder A.P.P.A. si IDSE, Paul Keire, MD, PhD, la Univ. of Washington Post Doctoral Fellow, Dario Mazzela, Meta Group. Membrii juriului care au urcat pe scena si-au anuntat si favoritii personali asteptandu-se sa fie contactati pentru a le acorda sprijinul in dezvoltarea proiectelor prezentate in competitia din 2018.

Cel mai mare eveniment din sud-estul Europei dedicat tendintelor la zi din lumea internetului, comunicarii, marketingului digital si tehnologiilor din domeniu, iCEE.fest, s-a desfasurat joi si vineri, la Grand Cinema Digiplex din cadrul Baneasa Mall din Bucuresti. Evenimentul a fost organizat de ThinkDigital Romania, cu sprijinul Orange.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare