Liga 1

thumbs

EXCLUSIV | Politehnica Iasi e legata de Horia Sabo. Rezilierea unilaterala a contractului cu "finantatorul" este interzisa | ACTUL de asociere

04.12.2018, 11:42 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Directorul general al clubului Politehnica Iasi, Horia Sabo, este in "razboi" cu sefii gruparii din Liga 1 Betano, nu mai e dorit la echipa nici pe primarul Mihai Chirica, insa sta linistit. Contractul de asociere pe care il are cu clubul are clauza in care e specificata ca rezilierea unilaterala a contractului este interzisa. Cel putin pana la finalul actualului sezon, in care Poli trebuie sa termine pe minim locul 9, Sabo e "legat" de echipa.

ProSport a intrat in posesia contractului de asociere dintre Asociatia Club Sportiv Politehnica Iasi si Horia Sabo ( vezi facsimil ), cu data de intrare in club 8 iunie 2018. Se specifica aici, in mod clar, faptul ca aceasta intelegere scrisa nu poate fi reziliata in mod unilateral de niciuna dintre parti, la capitolul 5.2.3, pagina 4: "Denuntarea sau rezilierea unilaterala a prezentului contract este interzisa" . Ceea ce, in traducere libera, inseamna ca Horia Sabo nu poate fi dat afara de la clubul din Copou, chiar daca acest lucru este dorit tot mai insistent in aceasta perioada de Cosiliul Director, cat si primarul Mihai Chirica.

Exista si niste conditii, bineinteles. Omul de afaceri baimarean trebuie sa asigure situatia financiara necesara obiectivelor minime de performanta, adica locul 9 in primul an (n.r. - la finalul actualului campionat ) si un loc de play-off la sfarsitul urmatorilor patru ani de contract. In ultimele trei sezoane trebuie sa o duca pe Poli in cupele europene. Daca echipa se va clasa cel putin pe locul 9 la finalul editiei 2018-2019, Sabo va ramane in asociere cu Politehnica Iasi si in campionatul urmator.

Primarul orasului Iasi, Mihai Chirica, a fost vehement acum cateva zile la adresa lui Horia Sabo: "Nu vreau sa-l vad. Il luam si-l aruncam de aici" . Primaria pune la dispozitie baza sportiva din Iasi, dar nu e parte implicata in contractul de asociere dintre Asociatia Club Sportiv Politehnica si Horia Sabo, ceea ce inseamna ca nici primarul nu il poate expulza de la gruparea ieseana pe omul de afaceri maramuresean.

Ca fapt divers, in finalul contractului de sapte pagini, la clauza de confidentialitate, cel care dezvaluie orice conditii din acest act, fara imputernicirea scrisa a semnatarilor, trebuie sa achite o penalitate de 100.000 de euro platibila imediat de catre partea in culpa.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare