Stranieri

thumbs

Interviu emotionant | Florin Andone le-a vorbit englezilor despre drama vietii: "Trei ani nu am vrut sa joc. Ma deprimau fotbalul si viata". "Socul" din Premier League si cum il descrie pe fundasul de fier cu care va sta fata in fata

11.01.2019, 13:47 Sursa: Prosport

Florin Andone (25 de ani) le-a acordat englezilor de la Telegraph un amplu interviu in care a vorbit despre drama prin care a trecut la inceputurile carierei, momentul in care Deportivo la Coruna nu l-a lasat sa plece la Brighton, impactul pe care l-a avut asupra sa fotbalul din Premier League, dar si impresia puternica pe care i-a lasat-o Virgil van Dijk, liderul lui Liverpool pe care-l va infrunta in urmatorul meci:

Inainte sa impresioneze in Spania, mai intai la Cordoba, apoi la Depor, viata lui Andone a fost una foarte grea. In copilarie, varful care a marcat de trei ori in acest sezon pentru Brighton si-a pierdut tatal, iar tragedia l-a urmarit mult timp. Acum, la 25 de ani, Andone a ajuns la o maturitate pe care o emana atat pe teren, cat si in declaratii, iar britanicii au vrut sa-l cunoasca mai bine.

...Florin Andone despre drama de la inceputurile carierei: "Nu am vrut sa mai joc 3 ani pentru ca eram deprimat. Ma deprimau fotbalul, viata, totul. Schimbarea a fost mare cand am ajuns in Spania. Apoi, am inceput sa joc cu fratele meu si am progresat rapid".

...Florin Andone despre transferul la Brighton: "Am fost aproape sa vin la Brighton in 2017. Am acceptat oferta, contractul era ok, la fel testele medicale. Dar in ultima zi Deportivo a zis sa nu mai plec. Nu am inteles cum s-a putut intampla asta. Brighton a fost mereu prima mea optiune. Am avut oferte mai multe, chiar din Anglia de la inca 3-4 cluburi, dar am vrut aici".

...Florin Andone despre fundasii din Premier League: "Aici, toti fundasii sunt foarte mari, foarte puternici si foarte des sunt cate cinci. Pentru atacanti e mai greu in Premier League, pentru ca aici fundasii sunt rapizi si puternici. Uneori, in fata echipelor mici, jucam fotbal fizic, iar eu nu sunt foarte inalt. E foarte greu, dar e fotbal si ai nevoie sa profiti de fiecare sansa. Trebuie sa fii mai rapid si mai inteligent. In Spania, nu conteaza despre ce echipa vorbim, toti incearca sa joace fotbal si sa aiba posesia. Aici, uneori asta nu e la fel de important. Cand joci un fotbal direct, cel mai important lucru e sa alergi, sa lupti si sa nu renunti. In final, poti reusi sa castigi, iar mie imi place acest gen de fotbal. Asta e Florin Andone: lupta, alearga, nu renunta!".

...Florin Andone despre cel mai scump fundas al lumii: "Am jucat contra lui Virgil van Dijk la nationala. e foarte bun, foarte puternic si foarte rapid. E printre cei mai buni din lume!".

Articole asemanatoare