Liga 1

thumbs

Cu el pe teren, Botosaniul are "un plus de cel putin 30%"! A fost adus "in orb, dupa CV" dupa ce a jucat in Italia si Anglia, iar acum e considerat cel mai valoros jucator din lot. Povestea lui Diego Fabbrini, omul care i-a interzis play-off-ul lui Dinamo

20.02.2019, 11:04 Sursa: Prosport

Diego Fabbrini (28 de ani) este cel mai valoros jucator care a evoluat vreodata la FC Botosani . Atacantul italian a venit gratis la inceputul lunii septembrie 2018 pentru a fi inlocuitorul lui Mihai Roman, plecat la FCSB , si a impresionat prin usurinta cu care dribleaza si prin golurile spectaculoase marcate.

Fabbrini a jucat in cariera sa la nu mai putin de 11 echipe. In 2010 a semnat cu Empoli, prezenta in Serie B, dar dupa numai un sezon s-a transferat in Serie A, la Udinese. A evoluat in 21 de meciuri intr-un campionat si jumatate pentru Udinese si a marcat doua goluri. A fost imprumutat pentru jumatate de an la Palermo, dupa care a plecat la Watford, in Anglia. A urmat o perioada nefasta a carierei sale, in care a schimbat mai multe echipe, Siena, Millwall, Middlesbrough, Birmingham, Spezia si Oviedo. Pe 2 septembrie 2018 si-a incheiat conturile cu Birmingham si a semnat cu FC Botosani.

Patronul clubului moldovean, Valeriu Iftime, recunoaste ca a mers pe mana impresarului si ca nu il cunostea pe Fabbrini. In schimb, a fost impresionat de CV-ul jucatorului care are o selectie la nationala de seniori a Italiei.

"Fabbrini este adus in orb. L-am adus dupa CV. El are acelasi impresar ca Ongenda. Cand l-a adus pe Fabbrini, ne-a spus ca e mai bun decat Ongenda, mai eficient. El are jocuri in prima liga, in nationalele Italiei. Fotbalul nu se uita. Trebuie doar sa-i pregatesti fizic si mental. Pe ideea asta l-am adus. Au un apartament in Botosani. Daca au nevoie de medic sau de altceva, esti continuu la dispozitia lor. Trebuie sa fim foarte aproape noi cei din club. Sotia lui Marius Croitoru sta foarte mult cu sotiile lui Ongenda si Fabbrini" , a spus Valeriu Iftime pentru ProSport .


Fabbrini a marcat golul care i-a adus victoria Botosaniului in meciul cu Dinamo , scor 2-1. Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

"Avem un plus de cel putin 30% cu Fabbrini pe teren"

De la venirea antrenorului Liviu Ciobotariu, Diego Fabbrini a devenit un jucator sclipitor. Este titular meci de meci, are mai multa libertate, iar italianul i-a rasplatit increderea cu cateva goluri importante si un joc foarte bun.

"Fabbrini este un jucator foarte bun. Un jucator care are o usurinta in dribling, vede foarte bine jocul. Pe faza ofensiva avem un plus de cel putin 30% cu Fabbrini pe teren. Si Rodriguez, Karaboue, Catalin Golofca, chiar si Laurentiu Bus au facut un joc foarte bun" , spune Liviu Ciobotariu.

A refuzat oferte din tarile arabe

In aceasta iarna, Diego Fabbrini putea pleca de la FC Botosani. A avut oferte foarte bune din punct de vedere financiar, dar a preferat sa ramana la FC Botosani. Ba mai mult, a semnat pe inca un sezon cu FC Botosani.

"Fabbrini mai are contract inca un an din vara. El poate primi oricand o oferta de nerefuzat si atunci vad ce fac. El nu-si doreste sa plece. Este foarte inteligent, stie ca are nevoie de incredere si de jocuri multe. Daca prinde 10-15 meciuri bune cu 10 goluri marcate, iar noi intram in play-off, poate prinde un club mare. I-am facut o oferta interesanta ca el sa aiba stabilitate si sa nu se mai gandeasca continuu la plecare. In Antalya, parca juca doar pentru el. La fiecare meci stia ca vin de acolo, de acolo, ca sa-l vada. Am vorbit cu el in iarna si i-am spus: ramai la noi. Vine primavara, bine pregatit fizic, Fabbrini va face minuni. Acum relatia lui cu echipa este grozava" , a mai spus patronul FC Botosani.

" In momentul acesta, daca ramane pana in vara, cred ca pot sa iau peste un milion pe el. In momentul de fata, nu. Viitorul lui este in alt campionat, nu in Romania, el stie asta si pentru asta lucram impreuna. A avut oferte din tarile arabe, oferte exceptional de bune, a refuzat. M-am bucurat, el vrea fotbal" , a declarat Iftime pentru ProSport .

17 meciuri si 4 goluri in Liga 1 sunt cifrele lui Diego Fabbrini in tricoul echipei FC Botosani

Articole asemanatoare