Liga 1

thumbs

Patronul Craiovei, interventie "tare" in direct: "Prefer sa ratez obiectivul decat sa schimb antrenorul". Cum a plecat, de fapt, Mangia din Banie si anuntul prin care se delimiteaza de obiceiurile lui Becali

15.04.2019, 20:33 Sursa: Prosport

Mihai Rotaru, patronul celor de la Universitatea Craiova , a intrat in direct la DigiSport la cateva ore dupa ce Devis Mangia (44 de ani) si-a facut bagajele si si-a inceput discursul prin a spune din capul locului ca nu a fost vorba despre o demitere, ci despre o reziliere de comun acord a contractului.

"Pur si simplu a fost discutie ieri, iar concluzia a fost ca cel mai bine ar fi sa ne despartim. Am tinut foarte mult la Devis. N-am luat in calcul o despartire, dar s-a ajuns in aceasta situatie. Este o chestiune care tine de bucataria noastra interna. Noi, cand ne-am asezat la masa, n-am luat in calcul ca se va ajunge la aceasta discutie", a spus omul de afaceri, in emisiunea "Fotbal Club" moderata de Radu Naum.

Apoi, Rotaru a simtit nevoia sa transmita ca antrenorul face si desface la clubul din Banie, ca Mangia nu a avut probleme in vestiar si in relatia cu factorii decizionali de la clubul oltean, dar si ca filofia sa il face sa puna ratarea obiectivului inaintea despartirii de antrenor: "La noi, antrenorul este seful in vestiar. Ne dorim mereu sa fim echipa cu cei mai longevivi antrenori pe banca, dar uneori intervin rupturile. Dintr-un motiv sau altul. Nu a existat scandal, nu au fost probleme in vestiar. Nu avem ce sa-i reprosam lui Mangia din punct de vedere al profesionalismului. Preferam sa ratam un obiectiv, decat sa schimbam antrenorul in timpul campionatului. Toate lucrurile au mers foarte bine, nu avem ce sa-i reprosam. Nu s-a rupt contractul. Noi am reziliat de comun acord cu Devis Mangia. El nu si-a dat demisia! Pur si simplu s-a ajuns la concluzia asta, dupa discutia purtata ieri. El a venit cu propunerea. Din aproape in aproape a spus: "Ok, cred ca ar fi mai bine sa ne despartim", a mai punctat omul care conduce destinele echipei din Craiova.

"Eu nu discut cu antrenorul cu 24 de ore inainte de meci si nu vorbesc cu nimeni 48 de ore dupa meci"

Patron care ia cuvantul rar in emisiunile televizate din fotbalul romanesc, Rotaru a vrut sa faca public intr-un mod cat se poate de clar faptul ca nu se baga peste antrenor. Mai mult, sustine ca ia o pauza de doua zile dupa fiecare meci pe care echipa nu-l castiga, dar si ca nu discuta cu antrenorul cu o zi inaintea partidelor: "Pentru a elimina toate suspiciunile, la noi in vestiar antrenorul e singurul care vorbeste. Eu nu discut cu antrenorul cu 24 de ore inainte de meci. Iar daca pierdem sau face egal, nu discut cu nimeni timp de 48 de ore".

"Niciun jucator nu a plecat de la Craiova fara girul lui Mangia"

De-a lungul timpului, despre Mangia s-a spus ca ar fi putut face mult mai multe daca oamenii din conducere nu i-ar fi vandut mai multi jucatori importanti (Vatajelu, Ivan, Baluta, Mitrita), dar Rotaru sustine ca niciuna dintre tranzactii nu s-a facut fara ca antrenorul italian sa-si dea OK-ul si sa transmita ca fotbalistii pot fi inlocuiti: "A fost vreun jucator vandut de la Universitatea Craiova , fara ca antrenorul sa-si dea acordul? Raspunsul este nu! Niciun jucator n-a plecat, fara acordul antrenorului principal. Devis nu s-a plans niciodata! A spus doar ca trebuie sa ne completam pozitiile. Niciun jucator nu a plecat de la Craiova, fara girul lui Devis Mangia", a mai transmis Rotaru.

Articole asemanatoare