Liga 1

thumbs

Antrenor nou la Sepsi! E nascut in Romania, dar nu si-a facut meseria aici. "Am fost selectioner, am pregatit pe Dundee United si Hearts, am lucrat cu Lothar Matthaus, la nationala Ungariei"

29.05.2019, 15:04 Sursa: Prosport

Oficialii lui Sepsi au luat o decizie surprinzatoare in privinta noului antrenor al echipei. Astazi l-au prezentat pe noul antrenor, un nume nou in fotbalul romanesc. Csaba Laszlo (55 de ani) este nascut la Odorheiul Secuiesc si a fost mijlocas, evoluand in ligile inferioare din Germania.

Antrenorul n-a pregatit insa nicio formatia din Romania, dar are un CV impresionant. A fost principal la Ferencvaros, apoi secundul lui Lotthar Matthaus, la nationala Ungariei. Intre 2006-2008 a prins un contract exotic, fiind numit selectioner al Ugandei. Dupa experienta africana a ajuns in Scotia unde a pregatit Heart of Midlothian, iar apoi a antrenat FC Charleroi, in Belgia.

In 2012 a fost numit selectionerul Lituaniei, iar dupa 4 ani a ajuns principal la MTK Budapesta. Ultima echipa pregatit de Csaba Laszlo a fost Dundee United si s-a despartit de scotieni in septembrie 2018, dupa un an de mandat. "Sa vorbim si romaneste, ca m-am nascut aici. Am plecat de aici in 1985, dar n-am uitat sa vorbesc romaneste. Eu sunt foarte fericit sa fiu aici. Domnul Neagoe a facut o munca foarte buna si trebuie sa continuam ce a lasat el aici. Trebuie sa ne uitam inainte. Ultima data am antrenat Dundee United, am fost si la Hearts. Am muncit la foarte multe echipe ca Charleroi sau Ferencvaros, cu Lothar Matteus la Ungaria.

Am plecat la nationala din Uganda, 2 ani si jumate, am lucrat si la nationala din Lituania. Fotbalul este fotbal. Si in Romania se joaca cu minge, ai iarba, porti, suporteri. Trebuie sa stii fotbalul. Stiu cum e campionatul, m-am nascut aici si daca esti de undeva trebuie sa stii ce se intampla in tara ta. Stiu care este situatia" , a spus Csaba Laszlo.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare