Liga 1

thumbs

FCSB, sanctionata de doua ori de FRF! Amenda primita dupa meciul suspect cu Astra si "finantarea" celor de la Academica Clinceni. Giurgiuvenii si ilfovenii vor plati si ei scump

10.07.2019, 19:08 Sursa: Prosport

In martie, FRF s-a sesizat la initiativa celor de la Craiova , care au sustinut ca meciul Astra - FCSB , 0-2, nu a fost unul "curat", in conditiile in care gazdele in datorau patronului ros-albastrilor, Gigi Becali, nu mai putin de 1,7 milioane de euro. De asemenea, Comisia de Disciplina si Etica a FRF s-a sesizat si-n cazul implicarii lui Becali, a nepotului sau Vasile Geambazi si a FCSB in activitatea nou promovatei Academica Clinceni.

Cauzele si deciziile din data de 10 iulie sunt, conform frf.ro.

"Reclamant - Federatia Romana de Fotbal / Parati: AFC Astra, FCSB, Gigi Becali

Admite sesizarea formulata de reclamanta Federatia Romana de Fotbal, prin Secretar General impotriva paratilor AFC Astra, Fotbal Club FCSB SA si Becali George. In baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD si art. 3.2 lit. e din ROAF se sanctioneaza paratul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportiva de 75.000 lei. In baza art. 60 bis.1.4 coroborat cu art. 60.1.12 raportat la art. 20.2 din RD si art. 3.2 lit. e din ROAF se sanctioneaza paratul AFC Astra cu penalitate sportiva de 75.000 lei.

Reclamant - Federatia Romana de Fotbal / Parati - Academica Clinceni, FCSB, Vasile Geambazi, Gigi Becali

Admite sesizarea formulata de reclamanta Federatia Romana de Fotbal, prin Secretar General impotriva paratilor ACS FC Academica Clinceni, Fotbal Club FCSB SA, Vasile Geambazi si Becali George. In temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD si art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sanctioneaza paratul ACS FC Academica Clinceni cu penalitate sportiva de 20.000 lei. In temeiul art. 60 bis.1.4 rap. la art. 3.2.lit e din RD si art. 3.3 lit c teza ultima din ROAF se sanctioneaza paratul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportiva de 20.000 lei".

Federatia s-a sesizat in cazul Astra - FCSB (0-2) prin secretarul general, Radu Visan, care a urmat initiativa Craiovei. "Consideram ca existenta unui contract de imprumut incalca principiile de integritate a competitiei, asa cum sunt acestea definite prin Statutele si Regulamentele Federatiei Romane de Fotbal. Este de notorietate si de necontestat ca George Becali e principalul finantator al FCSB. Prin acordarea imprumutului, Becali a devenit si finantator al clubului Astra Giurgiu, fapt care il aduce intr-o evidenta pozitie de incompatibilitate, el fiind in masura sa influenteze deciziile ambelor cluburi", se arata in scrisoarea oltenilor.

Banii de pe transferul lui Alibec inapoi la Giurgiu, plus un alt imprumut de 400.000 de euro sunt datoriile Astrei catre FCSB. In total, 1,7 milioane de euro cu care invingatoarea o imprumutase pe invinsa inaintea partidei!

Apoi, Gigi Becali (60 de ani) a recunoscut public implicarea la Academica Clinceni. Omul de afaceri trimitea lunar 40.000 de euro catre formatia acum promovata in Liga 1, iar ilfovenii trebuiau sa foloseasca cat mai multi dintre tinerii trimisi de FCSB. "O sa anunt la federatie dupa promovare: eu am finantat la Clinceni! Spuneti-ne cum sa facem ca sa fie regulamentar. Daca va fi nevoie, le voi cere banii inapoi, sa-mi dea inapoi finantarea!" , spunea acum cateva luni Becali. Finantarea se facea prin intermediul lui Geambazi.

Articole asemanatoare