Liga 1

thumbs

OFICIAL | Viitorul a aflat cu cine se va duela in turul secund al Europa League. Anuntul facut de UEFA

18.07.2019, 21:32 Sursa: Prosport

UEFA a confirmat joi ca FC Viitorul se va duela cu KAA Gent in turul secund al Ligii Europa. Formatia KV Mechelen a fost exclusa din cupele europene, astfel ca Antwerp a urcat in turul 3, iar Viitorul se va duela cu Gent.

Decizia luata de UEFA in cazul lui Mechelen: "In urma investigatiei, UEFA a decis ca formatia Mechelen nu va putea evolua in cupele europene in acest sezon. UEFA se bazeaza pe Articolul 4.02 al regulamentului intern, care specifica faptul ca forul continental se poate baza pe decizia unui tribunal sportiv" , se arata in comunicatul UEFA.

Mechelen a fost exclusa la initiativa Tribunalului Belgian de Arbitraj Sportiv (CBAS), din cauza unui meci suspectat de blat. Pe 11 martie 2018, Mechelen s-a duelat cu Waasland-Beveren, iar conform surselor din Belgia, jocul a fost unul aranjat. Mechelen a castigat Cupa Belgiei si de aceea putea juca in preliminariile Europa League . Belgienii au informat insa UEFA cu privire la decizia interna pe care au luat-o, iar forul continental a decis ca Mechelen nu poate participa in cupele europene. Asadar, Viitorul se va duela cu Gent, Antwerp va intra direct in turul trei preliminar din Europa League, iar Standard Liege va intra direct in grupe. Decizia este definitiva.

Articole asemanatoare