Liga 1

thumbs

Frasinescu, Andrei Cristea si alti elevi de-ai lui Mihai Teja, mentori la Academia Politehnica Iasi. Solutia gasita de Primarie pentru a finanta fotbalul iesean

24.07.2019, 22:24 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Municipalitatea ieseana va infiinta o academie de fotbal. O decizie finala in acest sens va fi luata vineri, 26 iulie, in cadrul sedintei de Consiliu Local, cand se va supune la vot acest proiect.

Astfel, Primaria va finanta fotbalul iesean intr-un cadru legal cu suma de 2 milioane de lei in acest an, aproximativ 400.000 de euro, prin "Centrul de Copii si Juniori CCJ - Academia Politehnica Iasi ", proiect depus spre finantare la municipalitate de catre clubul din Copou.

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a explicat ca finantarea ar urma sa fie asigurata in baza Legii 69/2000 a educatiei fizice si sportului. "Scopul proiectului este de a asigura continuitate in pregatire si competitie a juniorilor fotbalisti ieseni care sunt vizati a fi promovati in lotul echipei Politehnica Iasi. Obiectivele sunt pregatirea tinerilor ieseni la un nivel superior de performanta, promovarea a patru - cinci jucatori anual la echipa fanion a orasului, Politehnica Iasi, si clasarea in primele patru locuri ale Ligii Elitelor la juniori. Suma ce urmeaza sa fie alocata de municipalitate este de doua milioane de lei" , a declarat primarul Mihai Chirica.

Cu acesti bani, Academia Politehnica Iasi ar urma sa organizeze o scoala de vara in perioada august - septembrie in Voluntari, Bucuresti, Medias si Constanta, tinerii selectati urmand a beneficia de un program de mentorat din partea seniorilor. De asemenea, in perioada septembrie - noiembrie, ar urma sa fie organizate team building-uri creative si de pregatire pentru seniori - copii in Bucuresti, Craiova , Targoviste si Sibiu.

"Noi nu finantam direct fotbalisti, nu finantam nici macar clubul, ci finantam munca pe care acestia o fac pentru a pregati tanara generatie pentru a putea face performanta in fotbal. Pana in prezent, s-au inscris peste 300 de copii care pot forma intre 20 si 25 de grupe pe care va trebui sa le preia clubul de fotbal de Liga I si sa le pregateasca. Fiecare grupa va fi mentorata si pregatita de un fotbalist profesionist care, pe baza muncii lui, va fi remunerate. In felul acesta toata lumea castiga. Fotbalistii vor putea primi o indemnizatie care va putea sa acopere eventual un salariu, restul fiind pus la dispozitie de clubul profesionist, copiii vor fi pregatiti si vor avea un mentor permanent in fotbalul profesionist. Ce-ar mai fi de facut, intre academie si fiecare sportiv in parte trebuie sa fie un angajament clar, pe ore prestate, pe sume platite, data la care se intampla, intr-un program competitional bine ancorat in cadrul academiei" , a adaugat primarul Chirica.

Managementul Academiei este asigurat de Nucu Antohi - director general, care este si coordonatorul proiectului, Vasile Simionas - director scouting, Adrian Kereszy - director tehnic si Cezar Honceriu - preparator fizic.

Adrian Ambrosie: "Este o varianta pe care o putem pune in practica"

Presedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, a declarat ca aceasta varianta poate fi implementata in momentul de fata.

"In strainatate exista acest principiu de mentoring, care la noi inca nu a ajuns pe piata. Cum spunea si domnul primar, daca fotbalistul vrea sa-si completeze salariul, noi ii oferim un anumit salariu, iar diferenta poate veni mentorand anumiti jucatori tineri din cadrul academiei. Juristii au decis ca este legal, astfel ca vom cheltui acei bani asa cum spune legea. Este o varianta pe care o putem pune in practica" , a declarat Adrian Ambrosie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare