Liga 1

thumbs

Victor Piturca vrea sa o faca mare pe U Craiova! Planurile pe care le are la echipa si cum a fost convins sa accepte: "Nu doream sa revin. Voiam sa raman in tarile din Golf"

22.08.2019, 17:13 Sursa: Prosport

Victor Piturca a devenit managerul general al lui U Craiova , in urma unei intelegeri valabile pe trei ani. Fostul selectioner a sustinut ca oferta echipei din Oltenia l-a facut sa uite de tarile din Golf, unde a antrenat in ultima parte a carierei sale de tehnician.

Primul mandat al lui Victor Piturca in Banie a fost in sezonul 1994-1995, cand Craiova, cu Craioveanu, Stanga, Gane, Papura, Gabi Popescu in echipa, s-a batut la titlu cu Steaua, terminand pe locul 2. Piturca a preluat in 2010 din nou Craiova, fiind instalat de Adrian Mititelu, care insa dupa cateva luni i-a inchis poarta cantonamentului, izgonindu-l de la echipa dupa un scandal enorm, care avea sa duca in cele din urma la dezafilierea clubului, Piturca avand o clauza de 7 milioane de euro in contract daca va fi destituit. In fiecare dintre cele doua mandate, Piti ii succedase pe banca tehnica a Universitatii lui Aurica Ticleanu.

"1. R: Bine ati venit la Universitatea Craiova . In ultima vreme ati stat departe de echipele din fotbalul romanesc. De ce Stiinta?

Victor Piturca: Sincer nu doream sa revin in fotbalul romanesc in acest moment. Poate peste cativa ani. Imi doream sa raman in tarile din Golf, insa a fost acel proces cu fostul meu club care a durat foarte mult. Am preferat sa stau o perioada si timpul a trecut. Am avut oferte, atat din tara cat si din strainatate, insa nu pe placul meu. Acum cand a venit oferta din partea Universitatii Craiova am acceptat imediat deoarece mereu ambitia mea a fost de a face performanta cu Universitatea Craiova. Am acceptat sa revin in fotbalul romanesc doar pentru ca a fost vorba de Universitatea Craiova.

2. R: Care sunt obiectivele?
Victor Piturca: Pentru mine obiectivul este unul singur: castigarea campionatului si accederea in grupele Ligii Campionilor. Vom vedea cum vor evolua lucrurile in urmatoarea perioada pentru ca, impreuna cu conducerea clubului, am admis faptul ca mai avem nevoie de 4 - 5 jucatori valorosi, dar obiectivul meu acesta este: castigarea campionatului pentru ca suporterii Universitatii asta asteapta de la echipa si implicit de la mine.

3. R: Se poate implica Universitatea Craiova in lupta pentru titlu chiar din acest sezon?
Victor Piturca: Toata lumea stie foarte bine ce imi doresc eu, asa ca nu are rost sa o mai repet. Acesta este obiectivul meu: castigarea campionatului chiar din acest an. Va fi mai greu, insa eu cred ca sunt sanse.

4. R: Care sunt atributiile dumneavoastra?
Victor Piturca: Ma voi ocupa de tot ce inseamna echipa de fotbal. Am discutat cu actionarii echipei, oameni foarte deschisi care isi doresc, la fel de mult ca mine, ca lucrurile sa merga bine la echipa si sa castigam campionatul. Din acest motiv au si apelat la serviciile mele.

5. R: Care va fi stafful dumneavoastra?
Victor Piturca: Deocamdata nu va pot spune care va fi staff-ul meu tehnic. Il veti afla pe data de 01 septembrie, atunci cand eu voi veni la echipa. In orice caz, imi doresc ca actualul antrenor, Corneliu Papura, sa ramana alaturi de mine la echipa si sper ca va accepta lucrul acesta.

6. R: Aveti un mesaj pentru suporteri?
Victor Piturca: Imi pare bine ca vin la Craiova si ca voi fi din nou impreuna cu ei si sper ca IMPREUNA sa reusim ceea ce ne dorim cu totii in Oltenia. Echipa are nevoie de suporteri si imi doresc ca acestia sa vina maine la partida cu Astra in numar foarte mare. Sunt trei puncte importante pentru noi si le putem obtine doar cu suporterii alaturi" , se arata pe pagina de facebook a lui U Craiova, dupa ce fostul selectioner a fost prezentat la echipa din Oltenia.

Articole asemanatoare