Cupa Romaniei

thumbs

Jocurile foamei. Fotbalul a devenit cel mai iubit sport pentru ca a avut suflete de suporteri, nu suporteri fara suflet! Opinie taioasa scrisa de Vlad Macicasan

24.07.2019, 01:59 Sursa: Prosport

O ambulanta paraseste un stadion, iar in ea zace intre viata si moarte antrenorul echipei gazda. Tocmai a fost resuscitat pe teren, in fata tuturor, intr-o scena pe care iti doresti sa nu o vezi nici macar o data in viata. Unii jucatori plang, altii isi pun mainile in cap si se roaga. Reactii similare pot fi vazute si in tribune. Sunt momentele in care oamenii sunt atat de mici si de neputinciosi, in fata mortii. Totusi, in acele momente, unii spectatori, care se numesc suporteri, aleg sa-i ceara lui Negoita sa plece si striga numele lui Mircea Rednic.

Fara pic de compasiune pentru un om aflat in cel mai greu moment al vietii. In acelasi timp, Istvan Kovacs, cu un cinism iesit din comun, alege sa reia meciul si cere sa se joace fotbal, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Se bazeaza pe regulament, dar exista vreun regulament in fata unei tragedii? Fotbalistii care nu stiu daca antrenorul lor este viu sau mort sunt invitati sa termine meciul, sa dea goluri, sa castige. Jucatorii Craiovei se bucura la goluri si lipsiti de orice urma de mila sau regret se distreaza pe muzica in vestiar, ca si cum ar fi uitat scena horror la care au asistant.

Totul pare ireal, o imagine SF. Parca asistam la "Jocurile Foamei", acolo unde oamenii privesc alti oameni care se omoara intre ei si numesc asta show. Poate ca acea imaginatie nu este doar ceva de neconceput, ci doar o imagine vizionara despre calea spre care se indreapta omenirea. Ne-am pierdut orice urma de umanitate? Nu mai avem empatie, mila, dragoste, compasiune sau regret? Am devenit goi pe dinauntru si ne satisface doar ce vedem la suprafata? Daca este asa, atunci fotbalul si-a pierdut menirea, nu mai are farmec si nici nu-si mai gaseste locul in societate. E doar o bomba, care invrajbeste, creeaza conflicte, cauta dusmani si este pe cale sa explodeze oricand. Iar pe cei care nu-l inteleg ii scarbeste. Si este normal sa ii scarbeasca, daca se intampla astfel de lucruri, din cauza unui sport. Ne scriem pe tricouri respect, dar avem in ochi doar ura. Vorbim de dragoste pentru niste culori, dar nu avem dragoste nici pentru oamenii care le poarta. Bine ca n-a trebuit sa moara cineva, ca sa ne dam seama unde s-a ajuns.

Poate ca suferinta lui Neagoe ne va trezi. Poate ca cei care conduc cluburile vor intelege ca treaba lor este si sa gestioneze corect relatia cu suporterii si nu sa iasa la bere cu cei care intrerup meciuri, doar ca sa se puna bine cu galeria. Iar treaba suporterilor este sa sustina echipa, nu sa puna antrenori sau conducatori, iar cei multi care sunt onesti sa-i inlature pe cei care nu sunt. Si cu totii trebuie sa ne recapatam omenia. Fotbalul a devenit cel mai iubit sport pentru ca a avut suflete de suporteri, nu suporteri fara suflet.

Articole asemanatoare