Liga Campionilor

thumbs

VIDEO A gresit Hategan la faza penalty-ului lui Reus? Cum a judecat arbitrul roman momentul de dupa ratarea starului lui Dortmund, in meciul cu FC Barcelona

17.09.2019, 23:54 Sursa: Prosport

Romania a fost reprezentata la cel mai inalt nivel al fotbalului european si nu doar prin fotbalistii pe care ii avem la echipele calificate in grupele Ligii Campionilor. Ovidiu Hategan, cel mai bine cotat arbitru roman in acest moment, a condus brigada din care au mai facut parte Octavian Sovre si Sebastian Gheorghe la partida Borussia Dortmund - FC Barcelona.

Centralul roman a avut o maniera moderna pe toata durata meciului, lasand jocul liber, spre satisfactia fotbalistilor celor doua echipe. Hategan a inceput perfect, atunci cand a apreciat corect o intrare a lui Frenkie de Jong, in preajma careului catalanilor, care a parut foarte dura la prima vedere, dar pe care reluarile au demonstrat-o ca fiind regulamentara. Dupa ce Sovre a actionat perfect, semnalizand ofsaid la Reus in minutul 19, faza la care neamtul scapa spre poarta Barcei, Hategan si-a continuat prestatia buna cu doua decizii grele, dar corecte. Mai intai a acordat lovitura libera de la 20 de metri si "galben" lui Pique pentru un fault al fundasului la Hakimi, apoi a acordat lovitura de pedeapsa dupa un fault al lui Semedo la Sancho, o faza greu vizibila la care jucatorul lui Valverde l-a calcat pe starul lui Dortmund.

Trebuia repetat penalty-ul lui Reus?

Singura faza cu adevarat discutabila din arbitrajul lui Ovidiu Hategan s-a petrecut la penalty-ul ratat de Reus. Reluarile meciului au aratat ca Ter Stegen iesise complet de pe linia portii in clipa in care fotbalistul lui Dortmund a sutat, lucru care contravine regulamentului. Desi portarii ies in fata liniei portii la cele mai multe lovituri de pedeapsa, fara sa fie sanctionati, directivele UEFA pentru acest sezon au venit cu o noua regula care sa ofere libertate mai multa portarilor, dar care sa si asigure corectitudinea fazelor de acest gen. Astfel, din acest sezon portarii sunt obligati sa tina doar un picior pe linia portii in momentul executarii unui penalty, nu ambele picioare ca pana acum. La Dortmund, portarul Barcelonei a incalcat complet aceasta regula.

Ter Stegen of @FCBarcelona saving Reus's of Borussia Dortmund penalty.??
pic.twitter.com/wzEqwize9C

- Haydn Dunn (@HaydnDunn) September 17, 2019

Articole asemanatoare