Spania

thumbs

Romania, unica natiune importanta din handbal care mai crede ca se poate juca in acest sezon! Spania a "inghetat" anul competitional si a decernat titlurile

05.05.2020, 10:05 Sursa: Prosport

In aceeasi zi in care in Romania s-a votat reluarea sezonului intern in 13 iunie si s-a lansat inclusiv ipoteza prelungirii competitiilor pana in luna august, Spania a decis in sens invers. Astfel, aseara, Comitetul Executiv a acceptat propunerea de a pune punct final sezonului 2019-2020. Romania a ramas, asadar, singura natiune importanta, feminin si masculin, care mai crede ca se poate juca handbal in acest sezon! Spania era ultima natiune din Top 10 la masculin care inca mai avea o unda de speranta ca se mai poate juca in acest sezon. Luni, s-a "spulberat" insa si aceasta. Sefii federatiei au tinut cont de optiunile cluburilor si au pus punct final anului competitional. Super Amara Bera Bera si Barcelona au fost desemnate campioane, pe baza clasamentelor existente la momentul intreruperii in luna martie. "Comitetul Executiv al Federatiei Regale Spaniole de Handbal a analizat propunerile prezentate de Consiliul de administratie cu privire la sfarsitul competitiilor nationale de handbal din cauza COVID-19. Acestea au fost acceptate, intelegand gravitatea situatiilor de urgenta pentru sanatate care se intalnesc pe tot globul. De asemenea, a procedat la stabilirea clasificarii finale in fiecare categorie, acordand titlurile si promovarile obligatorii, precum si locurile pentru competitiilor continentale in sezonul viitor", a anuntat federatia spaniola. La feminin mai erau de disputat sase etape pana la final, iar Bera Bera avea un avans de patru puncte fata de Elche. Ambele echipe vor evolua in viitorul sezon al Handball League. La masculin, Barcelona avea un avans de cinci puncte, cu 11 etape inainte de final, astfel ca a fost desemnata campioana. Catalanii au obtinut al 10-lea titlu consecutiv si vor juca in Liga Campionilor. Benidorm (prin Cupa Spaniei), ABANCA Ademar Leon si Bidasoa Irun vor juca in Handball League. Viitorul sezon se va disputa cu 18 echipe, fata de 16 in acest an competitional.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare