Liga 1

thumbs

Gica Popescu i-a facut instructajul fiului sau Nicolas: "Spune-i antrenorului ca asa am zis eu!". Ce trucuri il invata fostul mare fotbalist

Liga 1 Vineri, 18 Sep ora 18 va juca Chindia Targoviste - AFC Hermannstadt pe posturile Look

Cu Orange TV și aplicatia #OrangeTVGo poți fi alături de echipa ta.

17.10.2020, 22:20 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Gica Popescu (53 de ani), fostul mare fotbalist al Romaniei, acum presedinte la FC Viitorul, a vorbit despre relatia cu fiul sau, Nicolas Popescu (17 ani), si sfaturile pe care i le da cand vine vorba despre fotbal. Fost capitan al Barcelonei, Gica Popescu a dezvaluit care e cel mai important sfat pe care i-l ofera frecvent fiului sau, legitimat la FC Viitorul. Gica Popescu, sfaturi pentru fiul sau, Nicolas Gica Popescu a explicat ca fiul sau, mijlocas de meserie, trebuie sa dribleze cat mai mult la nivel de juniori, pentru ca la seniori ii va fi mai dificil sa faca acest lucru. De asemenea, fostul mare fotbalist il tine cu picioarele pe pamant pe Nicolas si ii spune mereu ca trebuie sa treaca prin toate etapele din fotbal. "Ce poti sa faci la juniori, trebuie sa faci cat timp esti la juniori, pentru ca in primul rand acum ti se formeaza deprinderile pe care le iei dupa in fotbalul mare. I-am spus: "Bai, cand o sa ajungi la performanta nu o sa te mai lase Mister Petrescu, Mister Hagi sa faci ce faci la juniori. Dribleaza acum si daca antrenorul spune sa dai drumul la minge spune-i: Nu ca asa mi-a zis tata, sa driblez acum cat sunt junior ca atunci cand o sa fiu mare nu o sa mai driblez". Intai sa fie antrenat de antrenorii nostri si dupa (n.r. intrebat despre posibilitatea de a-l antrena Pep Guardiola)... Eu tot timpul i-am spus ca este important sa nu sara etapele. Le spun tuturor jucatorilor care se gandesc sa joace afara. Bai, oameni buni, in primul rand jucati la noi, treceti prin toate loturile de juniori, tineret, lotul mare. Daca poti sa sari direct la lotul mare, la 18 ani, sa fii atat de valoros, e ok, dar cred ca doar Hagi a fost cel care nu a jucat la juniori, ci la cei mari. Eu am jucat la toate loturile de juniori, la tineret, la olimpici si ulterior la echipa mare. Sunt tata in primul rand si impartasesc cu Nico din experienta pe care eu am avut-o. Asta ii spun: "Tu ai o mare sansa ca eu iti impartasesc din greselile pe care le-am facut eu, ca sa nu le faci". Cu toate ca sunt convins ca inveti mult mai usor daca te lovesti de ele. Il las de multe ori sa faca greseli: "Fa-le, pentru ca numai asa iti dai seama daca ceea ce spun eu adevarat sau nu"", a spus Gica Popescu, la Marius Tuca Show.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare