Cultura si divertisment

thumbs

Printul William, gata sa isi reia functia de pilot pe elicoptere ambulanta pentru a se implica mai mult in lupta cu pandemia de Covid-19

31.03.2020, 13:20 Sursa: Mediafax

Printul nu are nevoie de nicio pregatire in acest sens. In septembrie 2013, acesta a renuntat la serviciul in armata dupa sapte ani si jumatate, iar, doi ani mai tarziu, William, in varsta de 37 de ani, devenea pilot pe elicoptere sanitare. Printul poate participa astfel la misiuni de urgenta, de la interventii pentru acordarea primului ajutor pentru victimele unor crize cardiace, pana la accidente rutiere.

Recent, printul William si sotia sa, ducesa Catherine, au donat suma de 5 milioane de lire sterline unor organizatii care se ocupa de oameni cu diverse tulburari mintale.

"Autoizolarea si distantarea sociala (impuse de pandemia de COVID-19, n.r.) reprezinta niste provocari enorme pentru sanatatea noastra mintala", este de parere cuplul regal.

Implicarea in lupta cu coronavirusul are si o latura personala pentru printul William. Tatal sau, printul mostenitor Charles, a fost diagnosticat cu COVID-19 saptamana trecuta. Din fericire, printul de Wales, in varsta de 71 de ani, a iesit, luni, din autoizolare si se simte bine.

In Marea Britanie, pana in prezent, au fost inregistrate peste 1.400 de decese provocate de COVID-19.

Articole asemanatoare