Cultura si divertisment

thumbs

"Am luat clorochina si asta am patit". Experienta unui jurnalist care a luat medicamentul recomandat de Donald Trump

23.05.2020, 14:34 Sursa: Mediafax

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Hidroxiclorochina este un medicament care a iscat discutii aprinse in timpul pandemiei de coronavirus si a impartit lumea medicala in doua. In timp ce doctorul francez Didier Raoult a popularizat tratamentul cu medicamentul anti-malarie, iar Donald Trump a recunoscut ca si l-a administrat, alti epidemiologi au afirmat ca efectele secundare pot provoca moartea.
Potrivit studiilor, hidroxiclorochina poate avea efecte negative asupra pacientilor, deteriorand sanatatea cardiovasculara.
JURNALIST AL JAZEERA: AM LUAT CLOROCHINA SI AM PATIT ASTA
Jurnalistul Imran Khan, de la Al Jazeera, a relatat intr-un articol ce a simtit in timpul tratamentului cu clorochina. Clorochina si hidroxiclorochina fac parte din aceeasi "familie".
"Experienta mea cu un medicament similar, clorochina, nu a fost buna deloc. Se intampla in 2001, cand trebuia sa zbor catre Maroc, pentru a documenta un articol despre detinuti si despre incalcarea drepturilor omului. Aveam cateva saptamani sa ma pregatesc si am vizitat doctorul pentru a ma documenta asupra vaccinurilor pe care trebuie sa le fac.
Doctorul a decis ca am nevoie de un tratament anti-malarie. De vreme ce era un profesionist recomandat de multi dintre colegii mei, i-am urmat bucuros sfatul. Mi-a recomandat clorochina.
Clorochina este un medicament din care deriva si hidroxiclorochina. Ambele functioneaza similar pentru a trata malaria, dar hidroxiclorochina are adaugate niste molecule, care fac medicamentul mai sigur. Cu siguranta niciun medicament nu trebuie luat pe cont propriu.
Doctorul meu mi-a spus sa iau o tableta pe saptamana, timp de doua saptamani, inainte de plecare, apoi alte opt saptamani dupa ce ajung in zona cu potential contagios.
Mi s-a parut ciudat ca doza era atat de mica, dar am spus ca e mai bine sa fiu in siguranta decat sa-mi para rau.
(...)
Am luat prima pastila si am spus ca nu-i mare lucru. Dupa cateva ore imi era rau: aveam greata si mancarimi. Am crezut ca vor trece, dar simptomele au ramas.
Am luat medicamentul conform prescriptiei, iar in Maroc am inceput sa sufar de depresie si sa am cosmaruri. Am vorbit cu alti oameni care l-au luat si mi-au spus ca au avut aceleasi experiente. La un moment dat a devenit atat de rau incat am discutat cu doctorul si mi-a spus sa opresc administrarea", a scris Imran Khan.
Imran Khan indeamna la responsabilitate in articolul sau si le transmite oamenilor sa nu ia un medicament care nu este serios testat si aprobat de specialisti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare