Atletism

thumbs

Atletismul, cea mai corupta disciplina din primul trimestru al anului 2020. Ce loc ocupa Romania in clasamentul coruptiei din sportul mondial

14.05.2020, 07:00 Sursa: Prosport

Un raport al "Miscarii pentru un Ciclism Credibil" detaliaza cazurile de dopaj si coruptie din 1 ianuarie pana la 31 martie, inainte de pandemia de coronavirus. "Miscarea pentru un ciclism credibil" a publicat numarul de cazuri de dopaj si coruptie in sport inainte de perioada de pandemie, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2020. Atletismul conduce acest clasament controversat cu 33 de cazuri, urmata de ridicarea de greutati. Top 3 tari: SUA, Rusia si Africa de Sud Conform datelor, ciclismul a avut doar trei cazuri pozitive si fotbalul, doua, dar regele sportului este cel mai corupt, cu sase cazuri de coruptie la nivel admnistrativ. In ceea ce priveste tarile, Statele Unite au produs 20 de infractiuni. A urmat Africa de Sud (11) si Rusia (9). Romania e pe locul 19, cu doua cazuri, cele din haltere. ? Credibility figures as at 31 March 2020 ? "Over the first three months of the year, only three doping procedures have been revealed in cycling." ? https://t.co/yyGj1TaFjO pic.twitter.com/LwxGeICEwY - MPCC (@MPCC_Cycling) May 7, 2020 Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a anuntat ca acordurile de asociere pe trei ani cu Institutul Sud-African pentru Sportul fara Droguri (SAIDS) si Organizatia Nationala Anti-Doping Etiopiana (ETH-NADO) au produs "pasi importanti pentru sport curat in Africa", dupa facilitarea accesului la resurse si experienta altor agentii mai dezvoltate si cu experienta. WADA lucreaza in prezent la protocoalele de control in timpul pandemiei si la punerea in aplicare a Codului Mondial.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare