Atletism

thumbs

Povestea celei mai rapide femei din Europa. Cum s-a antrenat printre cerbi si caprioare ca sa iasa din depresia neparticiparii la JO de la Tokyo

31.05.2020, 08:31 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Britanica Dina Asher-Smith, campioana mondiala la 200 de metri, detaliaza cum a ajutat-o ¬¬mediul natural in cele mai grele saptamani de pregatire pe perioada pandemiei de coronavirus. Inainte ca epidemia sa elimine agenda olimpica, Dina Asher-Smith, campioana mondiala de 200 de metri, incepea ca favorita pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Britanica in varsta de 24 de ani a vrut sa stearga din memorie cosmarul dee la Rio, din urma cu 4 ani, unde a fost lasata in afara podiumului si sa revalideze dominatia aratata la Campionatul European din Berlin 2018, cu trei medalii de aur (100 metri, 200 metri si 4x100 metri). In orice caz, inchisoarea a fost o mare provocare pentru cea mai rapida femeie de pe Batranul Continent, care a avut succes. "Schimbarea a fost ciudata, dar mi-a oferit multa pace" "Sprinterii glumesc mereu despre modul in care alergatorii de cursa lunga parcurg distante atat de mari. Cu toate acestea, dupa saptamanile de izolare am inceput sa gasesc raspunsuri", marturiseste Asher-Smith in timpul unui interviu care va fi televizat duminica pe BBC. "Am decis sa alerg intr-un parc inconjurat de cerbi si caprioare, ceva nou pentru mine, deoarece sesiunile mele anterioare s-au concentrat pe programe scurte si puternice in sala. Schimbarea a fost ciudata, dar mi-a oferit multa pace. Am reusit sa depassesc depresia neparticiparii la Olimpiada si chinul in aceaasta izolare", dezvaluie atleta. Contactul cu mediul natural, cu doza sa calmanta reconfortanta, a fost un alt capitol din toata experienta acumulata. Deoarece Asher-Smith a trait, de asemenea, cu intensitate deosebita pe 24 martie, data oficiala de anulare a Tokyo 2020. Posesoarea recordului britanic al celor 200 de metri, cu 21 secunde si 88 sutimi, in octombrie anul trecut la Doha, s-a confruntat cu anxietatea celor care nu pot vedea niciun orizont. "Cum trebuia sa ajung in varful podiumului daca trebuia sa ma antrenez in apartamentul meu?", admite Asher-Smith. Cu cine lupta pentru medalia de aur la Tokyo Se pare ca acum normalitatea isi reintra in rol si va putea reveni la antrenament la Bromley, in afara Londrei, unde inainte de pandemie petrecea doua ore si jumatate pe zi timp de cinci zile pe saptamana. In orice caz, realiatea este ca trebuie sa ajunga acum pe 23 iulie 2021, noua data pentru Jocurile Olimpice, unde ar trebui sa lupte pentru aur impotriva olandezei Dafne Schippers sau a actualei campioane, Elaine Thompson. O alta alternativa este si britanica Amy Hunt, o adolescenta care anul trecut, la doar 17 ani, a semnat un spectaculos 22 secunde 42 de sutimi, un nou record mondial de juniori, detinut pana atunci de Asher-Smith.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare