Atletism

thumbs

32 de ani la un record olimpic care sta si azi in picioare. Paula Ivan: "Acum am revazut cursa de 1500 metri si traiesc aceleasi emotii ca la Seul" | EXCLUSIV

01.10.2020, 12:41 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Atleta Paula Ivan, azi in varsta de 57 de ani, este detinatoarea recordului olimpic in proba de 1500 de metri. Recordul, atentie, dateaza de fix 32 de ani. Din salina, pe podium la Seul!** Paula Ivan s-a antrenat la Slanic pentru AURUL de la JO! Paula Ivan, langa nume mari ale altletismului mondial Aurul castigat la Jocurile Olimpice la Seul pe 1 octombrie 1988 a fost dublat de un record care rezista timpului si dubleaza valorarea performantei. Timpul sau inregistrat, 3:53.96, este si azi pe lista recordurilor olimpice, fiind una dintre bornele eterne in probele feminine, toate datand din 1988. Romanca e pe aceeasi lista cu celebra Florence Griffith Joyner (SUA) - recorduri la 100 si 200 m, stafeta de 4x400 m a URSS-ului, Jackie Joyner Kersee (SUA)- recorduri la lungime si heptatlon si Martina Hellmann (RDG)- record aruncarea discului. "A fost o cursa incredibila, chiar acum ma uitam cu colegii mei, la birou, la aceasta performanta a sportului romanesc care a avut loc acum mai bine de trei decenii. Am revazut cursa de 1500 metri cu lacrimi in ochi si traiesc aceleasi emotii ca la Seul Ma simt la fel cum am fost in timpul cursei, simt aceeasi stare de neliniste", a declarat pentru Prosport Paula Ivan, acum director la Departamentul Copii din cadrul FR de Atletism. https://www.youtube.com/watch?v=PywtCIneH9E "M-as bucura ca acest record olimpic sa fie doborat de un roman, dar este foarte greu. Am, dupa fiecare cursa de la Olimpiada, senzatia ca acest timp va fi batut. Pana la urma este cursul firesc al lumii, recordurile sunt facute sa fie batute", s-a amuzat campioana noastra, care detine si functia de lector universitar la Spiru Haret. Cei mici au inceput sa vina la sport, la atletism, pentru ca parintii au inceput sa constientizeze rolul benefic al sportului. Vin din ce in ce mai multi si asta este foarte bine pentru viitor Paula Ivan "A fost ca un vis. Stiu ca am stabilit tactica alaturi de antrenorul Puica si m-am cam speriat. Dar mi-a zis sa am incredere in mine ca va fi bine. Am ancat foarte putin in acea zi, de altfel asa faceam mereu inaintea curselor. Pacat ca am luat doar argint la 3000 de metri, dar acolo s-a gresit tactica. Nu intotdeauna suntem inspirati", a incheiat Paula Ivan, multipla noastra campioana.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare