Atletism

thumbs

Romania are 6 sportivi la Mondialul de semimaraton de la Gdynia (Polonia). Marea campioana Constantina Dita este ambasadoare a competitiei

15.10.2020, 06:53 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Constantina Dita, campioana olimpica la maraton in 2008, a fost numita de World Athletics ambasadoare a Campionatelor Mondiale de semimaraton de la Gdynia (Polonia) care va avea loc sambata 17 octombrie 2020, potrivit site-ului forului atletic mondial. INTERVIU VIDEO | Constantina Dita, la 10 ani de la aurul olimpic la maraton. Ce le transmite pasionatilor de alergare, ce spune despre cei 25 de lei alocatie de hrana, momentul-cheie din Beijing si cum s-a schimbat Romania Fosta mare atleta romana a participat la opt editii ale Mondialelor de semimaraton si a cucerit sapte medalii, fiind una dintre atletele cele mai galonate din istoria competitiei. Dubla sa victorie de la Edmonton, din 2005, cand a luat titlul atat la individual, cat si cu echipa, ramane una dintre referintele carierei. Constantina Dita inca mai alearga la maratoane la varsta de 50 de ani In prezent, Dita isi imparte timpul intre Romania si Statele Unite, fiind inca implicata in sport, ca fondatoare si organiaztoare a cursei anuale Bucharest International 10 km. Constantina Dita continua sa alerge la cei 50 de ani ai sai, iar anul trecut a incheiat maratoanele de la Berlin (3 h 07 min) si New York City (3 h 30 min). Ea spera ca intr-o zi sa alerge toate cele sase Mari Maratoane, singurul care ii lipseste fiind cel de la Boston. Constantina Dita named ambassador for World Athletics Half Marathon Championships Gdynia 2020. #WorldHalfMarathon ?:https://t.co/KJDImiJtwP pic.twitter.com/ZLcD81h0c9 - World Athletics (@WorldAthletics) October 13, 2020 Romania va fi reprezentata de sase sportivi, unul la masculin si cinci la feminin, la Campionatele Mondiale de semimaraton care se vor desfasura, in 17 octombrie, la Gdynia (Polonia). Medaliile de la Gdynia vor fi in forma de busola Lotul Romaniei este format din Nicolae Soare, Adela Paulina Baltoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet si Roxana Elisabeta Rotaru. Avand in vedere pandemia de coronavirus, CM de semimaraton este singura competitie mondiala de atletism din 2020, la ea participand 283 de sportivi (157 la masculin si 126 la feminin) din 62 de tari. Startul in proba feminina se va da la ora 12:00, ora Romaniei, iar in cea masculina, la ora 13:30. Organizatorii au realizat pentru intrecerea de la Gdynia medalii cu un design unic. In forma de busola, si mult mai groase decat cele clasice, medaliile acestei competitii sunt in forma de busola. Pe fata este este proiectat logo-ul concursului, iar pe verso se afla gravat conturul Poloniei - tara gazda.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare