Atletism

thumbs

Se pregateste schimbarea stafetei la FR de Atletism. Vine Constantina Dita, pleaca Florin Florea?

03.11.2020, 07:15 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Constantina Dita, fosta mare atleta si campioana olimpica la maraton in 2008, a declarat ca intentioneaza sa candideze, anul viitor, pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Atletism. INTERVIU VIDEO | Constantina Dita, la 10 ani de la aurul olimpic la maraton. Ce le transmite pasionatilor de alergare, ce spune despre cei 25 de lei alocatie de hrana, momentul-cheie din Beijing si cum s-a schimbat Romania Multipla medaliata in probele de maraton si semimaraton se afla in aceasta perioada intr-un turneu prin Romania, vizitand cluburile de atletism, pentru a vedea conditiile in care care se pregatesc sportivii din tara noastra. Aceasta a adaugat ca e nevoie de baze sportive mult mai bune si mai numeroase, in conditiile in care, in Statele Unite, de exemplu, fiecare liceu are un teren cu pista de atletism. Atletismul romanesc este pe o parte descendenta, crede Constantina Dita "Este o ocazie importanta pentru mine. Vreau sa merg pe la toate cluburile de atletism din tara, sa vad in ce conditii de pregatesc atletii nostri, copiii, viitori campioni ai Romaniei, pentru ca este important sa le cream conditii copiilor si sportivilor de performanta. Sper sa am timp sa ajung pe la toate cluburile de la noi din tara. Sunt 251 de cluburi la noi in Romania. Sper sa ajung la toate si sa vad ce conditii au fiecare club si sa putem sa imbunatatim conditiile pentru fiecare in parte", a declarat pentru Agerpres Constantina Dita. Constantina Dita a precizat ca face acest turneu pentru ca se gandeste foarte serios ca anul viitor sa candideze la functia de presedinte al Federatiei Romane de Atletism (FRA), ocupata in prezent de Florin Florea. Fosta atleta de perfomanta a precizat ca in calitate de presedinte al FRA si-ar dori sa creeze conditii cat mai bune de pregatire pentru atleti, in conditii in care atletismul este in Romania pe o panta descendenta si sa faca un stadion ce ar putea gazdui competitii internationale.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare