Atletism

thumbs

Tragedie in atletismul romanesc! A murit marele antrenor Ioan Zanfirache la varsa de 67 de ani

20.12.2020, 07:48 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ioan Zanfirache, unul dintre cei mai apreciati antrenori din atletismul romanesc si chiar mondial, s-a stins din viata sambata, dupa ce a suferit un infarct miocardic, la varsta de 67 de ani. In anul 1988 a parasit Romania (unde activase in cadrul clubului Dinamo Bucuresti), stabilindu-se in Australia, impreuna cu sotia, dar si cu atleta sa, Daniela Costian (si astazi recordmena Romaniei la aruncarea discului). Pentru tara de la antipozi, Daniela Costian a castigat o medalie de bronz la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona si una de argint la Campionatele Mondiale in aer liber din 1993. Tragedie in atletismul romanesc! A murit marele antrenor Ioan Zamfirache la doar 57 de ani "Federatia Romana de Atletism anunta cu tristete trecerea fulgeratoare in nefiinta, in urma unui infarct miocardic, a celui care a fost antrenorul Ioan Zanfirache", se arata intr-o postare a federatiei de profil. "Revenit in tara si stabilit la Suceava unde a organizat un centru performant pentru pregatirea aruncatorilor, Ioan Zanfirache a fost timp de sase ani antrenorul lui Andrei Gag, multiplu campion national si multiplu medaliat international in proba de aruncarea greutatii. Andrei Gag are in palmares, cu Ioan Zanfirache alaturi, doua podiumuri la Jocurile Mondiale Universitare (locul 2 la Gwangju, Coreea de Sud, in 2015, si un loc 3 la Taipei, Taiwan, doi ani mai tariu), o medalie de argint la Campionatele Mondiale Indoor de la Portland, din 2016, an in care a ratat prezenta in finala Jocurilor Olimpice de la Rio, cu toate ca a avut a avut acelasi rezultat cu cel al ultimului admis!", se incheie comunicatul Federatiei Romane de Atletism. Corpul neinsufletit va fi depus, luni, la casa mortuara situata in spatele Bisericii Sfanta Inviere - Trei Clopote, situata in centrul municipiului Suceava. Inmormantarea va avea loc, marti, in satul Stamate, comuna Fantanele, localitatea de bastina a marelui antrenor.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare