Atletism

thumbs

Campioana olimpica in atletism, suspendata pentru "obstructionarea procesului antidoping"! O noua lovitura pentru atletismul american, dupa excluderea din competitii a lui Christian Coleman

15.01.2021, 07:47 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Soc in atletismul mondial: americanca Brianna McNeal, campioana olimpica la 100 metri garduri in 2016 la Rio, a fost suspendata provizoriu pentru "obstructionarea procesului antidoping", a anuntat Unitatea de integritate a atletismului (AIU). AIU o acuza pe sprintera de 29 de ani de "obstructionarea procesului de gestionare a rezultatelor, o incalcare a regulilor antidoping ale Federatiei internationale de atletism", fara mai multe precizari. Cu sapte luni inaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, aceasta decizie este o noua lovitura grea pentru atletismul american. Campioana olimpica in atletism, suspendata pentru "obstructionarea procesului antidoping"! O noua lovitura pentru atletismul american, dupa excluderea din competitii a lui Christian Coleman Una din marile vedete ale acestuia, sprinterul Christian Coleman, a fost suspendat doi ani pentru ca a incalcat de trei ori obligatiile sale de localizare la controalele antidoping. Campionul mondial en titre la 100 m a facut apel impotriva acestei sanctiuni la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS). Olympic Champion, Brianna McNeal has been provisionally suspended from athletics after being charged with breaching anti-doping rules. - BBC Sport (@BBCSport) January 14, 2021 Campioana la Rio si medaliata cu aur la Mondialele din 2013 de la Moscova, McNeal a fost deja suspendata un an intre 2017 si 2018 pentru ca nu a respectat de trei ori obligatiile sale de localizare la controalele antidoping, ea ratand astfel Mondialele din 2017 de la Londra. Revenita in competitie in 2018, ea fost descalificata pentru start fals in seriile Mondialelor 2019 de la Doha. The American Arbitration Association, care s-a pronuntat asupra sportivei in urma cu trei ani, l-a descris drept "un caz dificil, deoarece implica impunerea unei pedepse grave unui sportiv stralucit care nu este acuzat sau suspectat ca foloseste substante interzise de orice fel". La acea vreme, McNeal a postat o declaratie pe contul ei de Instagram, pe care scria: "Am concurat intotdeauna curat si sunt intotdeauna fericita ca am fost testata pentru a demonstra acest lucru. Acesta este unul dintre cele mai dificile momente din cariera mea, mai ales dupa ce am avut un sezon atat de grozav in 2016 - tot ce am vrut sa fac a fost sa valorific asta, dar Dumnezeu are alte planuri".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare