Atletism

thumbs

S-a depasit dupa 32 de ani recordul mondial indoor la aruncarea greutatii! A reusit americanul Ryan Crouser, incercarea sa iesind din zona autorizata de concurs | VIDEO

25.01.2021, 09:16 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

A fost prima sa incercare, dar Ryan Crouser a dus greutatea la limite nemaivazute pana acum intr-o sala de concurs. Sportivul american a aruncat ieri greutatea la 22,82 metri pentru a bate un record mondial vechi de 32 de ani intr-o competitie indoor. In urma cu un an, campionul olimpic mai avea nevoie de 6 centimetri de limita de 22,66 metri pe care compatriotul sau Randy Barnes o stabilise in 1989 la Los Angeles. Duminica aceasta, intr-o competitie oficiala, disputata la Fayeteville, Crouser a facut o astfel de lansare incat chiar a iesit din zona autorizata. S-a depasit dupa 32 de ani recordul mondial indoor la aruncarea greutatii! A reusit americanul Ryan Crouser, iesind zona autorizata de concurs A depasit un record de 32 de ani, al doilea in aceasta sala dupa cel reusit de Carl Lewis la saritura in lungime, (8,79), borna care dateaza din 1984. Forma lui Crouser este de asa natura incat a invins recordul lui Barnes de doua ori. Ryan Crouser World Record ? pic.twitter.com/2fBORYAzV5 - Hogtrough (@Hogtrough) January 24, 2021 La prima incercare a trimis greutatea la 22.82 metri, dar la a treia posibilitate a mai facut o aruncare magistrala la 22,70 metri, cu 4 centimetri mai mult decat recordul initial. Recordul sau etse unul istoric cu linia 22,82; 21.03; 22,70; X; X; 22.48. "Este un inceput destul de bun pentru 2021", a spus Crouser, vorbind pentru cei de la ESPN. Dupa aceasta performanta, americanul se anunta drept principalul favorit la cucerirea titlului olimpic in aceasta vara, cu ocazia Jocurilor de la Tokyo (23 iulie - 8 august). El va trebui sa arunce insa si mai bine daca va dori sa atace recordul mondial in aer liber, aflat in posesia aceluiasi Randy Barnes, care a reusit o lansare de 23,12 m in 1990. Ce inseamna aruncarea greutatii? Aruncarea greutatii este o disciplina sportiva care apartine de atletism. Greutatea este o bila de metal cu diametrul intre 110 - 130 mm, care cantareste 7,26 kg la barbati si 4 kg la femei. Tehnica este aruncarea bilei cu o mana de la umar dintr-un cerc cu diametrul de 2,135 m. Pentru ca aruncarea sa fie masurata, executia nu trebuie sa scada sub linia umarului sportivului in nici un stadiu al incercarii, iar mingea de metal trebuie sa aterizeze in interiorul unui sector desemnat de 35 de grade. In timpul executiei, sportivul nu trebuie sa atinga partea superioara a bordurii sau sa paraseasca cercul inainte ca mingea sa aterizeze. Iesirea are loc numai prin jumatatea din spate a cercului.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare