Atletism

thumbs

S-au schimbat liniile la FR de Atletism! Anisoara Cusmir-Stanciu i-a luat locul presedintelui Florin Florea

20.05.2021, 07:00 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Anisoara Cusmir-Stanciu, fosta campioana olimpica la saritura in lungime, a fost aleasa miercuri in functia de presedinte al Federatiei Romane de Atletism, dupa ce la Adunarea Generala l-a invins pe presedintele in exercitiu Florin Florea in al doilea tur de scrutin, cu 131 voturi la 85. La alegerile organizate in cadrul Romexpo, care au durat peste 8 ore si jumatate, au candidat pentru functia de presedinte al FRA fosta campioana olimpica la maraton Constantina Dita, campioana olimpica la saritura in lungime Anisoara Cusmir-Stanciu, presedintele in exercitiu Florin Florea si fostul presedinte al institutiei, Sorin Matei. In primul tur de scrutin, Anisoara Cusmir a obtinut 74 de voturi, Florin Florea, 64, Sorin Matei, 54 si Constantina Dita, 41. S-au schimbat liniile la FR de Atletism! Anisoara Cusmir-Stanciu i-a luat locul presedintelui Florin Florea La Adunarea Generala a Federatiei Romane de Atletism au participat 234 de membri, din 249 cu drept de vot. Pentru cele 4 functii de vicepresedinte au fost alesi Nicoleta Grasu (137 de voturi), Virgil Preda (115), Cristina Man (104) si Cristian Dragomir (76). Pentru functia de vicepresedinte al Federatiei Romane de Atletism au candidat Traian Badea, Silviu Casandra, Cristian Eugen Dragomir, Nicoleta Grasu, Ingrid Vasilica Istrate, Maria Cristina Man, Oana Manuela Pantelimon, Virgil Preda si Neculai Curta. Anisoara Cusmir a fost antrenoare la CSA Steaua In varsta de 58 de ani, Anisoara Cusmir-Stanciu este o fosta campioana olimpica la saritura in lungime, la Los Angeles, in 1984. Ea mai detine in palmares titlurile de vicecampioana mondiala si europeana. Maestru emerit al sportului, Anisoara Cusmir-Stanciu a primit Ordinul National pentru Merit, in grad de ofiter, in anul 2000. Ea a activat ca antrenor in cadrul sectiei de atletism a CSA Steaua si a coordonat lotul olimpic de atletism la JO din 2016 de la Rio de Janeiro. Florin Florea, fostul presedinte, a fost campion national la tineret si la seniori in probele de 60 si 200 metri plat, a detinut recordul in sala la 50 metri plat (5,5 secunde) - performanta realizata in 1987 -, si in a doua parte a anilor '80 a facut parte din lotul national de sprint al Romaniei. Ca sportiv, a reprezentat cluburile Ceahlaul Piatra Neamt, Steaua Bucuresti, Constructorul Arad, Armatura Zalau si Universitatea Cluj.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare