Atletism

thumbs

Mesaj dur al Violetei Beclea Szekely dupa rezultatele catastrofale de la Cluj: "Atletismul romanesc risca sa se prabuseasca" | EXCLUSIV

25.06.2021, 18:00 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Competitia europeana de atletism, pe echipe, organizata la Cluj, continua sa genereze noi reactii din partea marilor nume ale atletismului romanesc. De asta data a venit randul Violetei Beclea Szekely de a-si exprima un punct de de vedere fata de rezultatele foarte slabe inregistrate de catre sportivi nostri. Campionatul European de atletism pe echipe, Liga I, de la Cluj-Napoca, s-a incheiat pentru Romania cu retrogradarea in liga secunda, dupa ce s-a clasat pe locul 11 in clasamentul general al competitiei. Romania a incheiat pe locul 11, cu 207 puncte, iar pe ultimul loc s-a clasat Estonia (157). Irlanda nu s-a prezentat, insa va retrograda si ea, alaturi de cele doua in liga secunda, in timp ce nou-promovate in Liga 1 sunt Ungaria, Danemarca si Slovenia. Mesaj dur al Violetei Beclea Szekely: "Atletismul romanesc risca sa se prabuseasca" | EXCLUSIV Violeta Beclea-Szekely a participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, iar la Sydney, in 2000, a cucerit medalia de argint la 1500 m, sub indrumarea antrenoarei Maricica Puica. "Sunt dezamagita de ce am vazut la aceasta competitie de la Cluj. Nu se astepta nimeni sa ne calificam in Superliga, dar este rusinos ca am ajuns sa ocupam unul dintre ultimele locuri. Daca ar fi sa gasesc un vinovat, nu m-as indrepta spre actuala conducere federala care a preluat din mers o situatie proasta. Cred ca vinovata este fosta conducere si am sa ma explic. As lua cazul atletei Claudia Bobocea, care nu a concurat nici la 800 metri, nici la 1500 de metri. Nu stiu sa fiu avut motive serioase pentru care nu a concurat. Dar ea ar fi trebuit sa reprezinte Romania, pentru ca, pana la urma, s-a pregatit si pe banii statutului roman. Iar, aici, nu e vorba ca mergi sau nu la un concurs dupa bunul plac. Era o datorie morala sa alerge la Cluj, intr-o competitie in care se acumulau puncte pentru echipa Romaniei", a declarat pentru ProSport Violeta Beclea-Szekely. A amendat tactica pe care au avut-o antrenorii "Fosta conducere federala este de vina pentru ca nu a stipulat clar, in programul de pregatire al atletilor, prezenta la aceasta competitie unde ar fi trebuit sa alerge pentru tara. De asemenea, tactica antrenorilor, in timpul curselor, a lasat mult de dorit. Atletii nostri au alergat de parca ar fi fost la un concurs individual. Nimeni nu le-a spus ca se alearga pentru echipa? Asa ar fi fost normal sa se intample, doar ca lucrurile au stat cu totul altfel. Eu sper ca actuala conducere sa sesize aceste lucruri si sa incerce sa le remedieze. Daca nu se va face ceva, in cativa ani atletismul romanesc risca sa se prabuseasca si sa existe doar prin exceptii", a incheiat fosta campioana. In Superliga au promovat, in urma competitiei de pe Cluj Arena, Cehia (320.50 puncte) si Belarus (315).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare