Handbal

thumbs

Ofensiva pentru urmatorul sezon al Ligii Campionilor cu doua echipe tari, CSM Bucuresti si SCM Rm. Valcea. Campioana en-titre a realizat noua transferuri, iar liderul Ligii Nationale s-a intarit cu sase jucatoare!

15.04.2019, 20:18 Sursa: Prosport

Romania a ramas fara echipa in Liga Campionilor , fiind pentru prima data in ultimele patru sezoane cand nu va avea reprezentanta in turneul Final Four. CSM Bucuresti a fost eliminata de Metz, in weekend-ul trecut, in sferturile de finala, dar in ultimii ani a contribuit cu o zestre importanta de puncte la coeficientul de tara in ierarhia EHF.

Romania intra in editia 2019-2020 din postura de ocupanta a locului 2, motiv pentru care va avea cinci echipe in cupele europene. Mai mult, va "ataca" Liga Campionilor, foarte posibil, cu doua echipe, cu CSM Bucuresti si SCM Rm. Valcea. Cine va pierde titlul in Liga Nationala va solicita un wildcard din partea Federatiei Europene de Handbal si are toate sansele sa il si primeasca in luna iunie. Interesant, ambele formatii si-au alcatuit deja loturi pentru aceasta competitie, inclusiv Valcea, grupare de la care s-au "scurs" mai greu informatiile.

Nu mai este un secret, CSM Bucuresti a transferat nu mai putin de noua jucatoare pentru sezonul urmator, aproape pentru fiecare post cel putin cate o solutie:

Portar: Denisa Dedu Extrema stanga: Itana Grbic Inter stanga: Gabriela Perianu Interi dreapta: Nora Mork, Andrea Klikovac Extreme dreapta: Laura Chiper, Carmen Martin Pivot: Crina Pintea Aparator: Linnea Torstensson

Primul "7" al echipei CSM Bucuresti ar putea arata astfel: Dedu (Grubisic) - Grbic (Curea), Neagu, Lekic (Omoregie), Mork, Martin, Pintea (Cvijic).

SCM Rm. Valcea a transferat la randul ei sase jucatoare cu cota buna in Europa, cu experienta la nivel de Liga Campionilor si Cupa EHF. Doua fete sunt din nationala Romaniei, iar alte patru sunt in criteriile impuse de FR de Handbal. Mai mult, doua handbaliste au jucat la Gyor si au castigat Liga Campionilor in ultimii 2 ani, conform informatiilor care circula in lumea handbalului. De mentionat faptul ca Valcea nu a anuntat oficial niciun transfer pana la aceasta ora.

Pe posturi, achizitiile echipei SCM Rm. Valcea sunt:

Portar: Marta Zderic Batinovic ( a castigat Liga Campionilor cu Buducnost in 2015 si titlul de campioana europeana cu Muntenegru in 2014 ) Inter stanga: Kristina Liscevic ( finalista cu Esbjerg in acest sezon in Cupa EHF ) Centru: Madalina Zamfirescu Interi dreapta: Mireya Gonzales ( a castigat Liga Campionilor cu Gyor in 2018, iar in acest sezon joaca finala Cupei EHF cu Siofok ), Ana Maria Dragut Pivot: Asma Elghaoui ( a castigat Liga Campionilor cu Gyor in 2017, iar in acest sezon joaca finala Cupei EHF cu Siofok )

Primul "7" al echipei SCM Rm. Valcea ar putea arata astfel : Dumanska (Zderic) - Florica, Liscevic (Glibko), Fraga Fernandez (Zamfirescu), Gonzales (Dragut), M. Lopez, Elghaoui (Bacaoanu)

Articole asemanatoare