Handbal

thumbs

25 de minute de "furie"! CSM Bucuresti s-a calificat in finala Cupei Romaniei, dupa o partida cu HC Zalau decisa inca de la pauza. Duminica e ziua cea mare, meci Valcea vs CSM

20.04.2019, 19:17 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

CSM Bucuresti este a doua finalista a Cupei Romaniei, dupa ce a invins HC Zalau cu 27-23. Astfel, ultimul act al acestui an este o reeditarea a finalei de anul trecut, castigata de formatia bucuresteana. Dincolo de acest detaliu, este si partida asteptata de toate lumea dupa meciurile din acest sezon, in Liga Nationala si Supercupa Romaniei. Finala de la Bistrita se va desfasura cu incepere de la ora 17:30 si va fi transmisa de TVR.

Dupa eliminarea din Liga Campionilor si bataliile pierdute cu Valcea pana in prezent, CSM Bucuresti spera sa obtina cel putin un trofeu in acest sezon. Pentru a-si cladi un succes la Bistrita, de unde provine si directorul general Gabriela Szabo, formatia bucuresteana a venit la Final Four cu doua zile mai devreme.

Si totusi. Trupa lui Dragan Djukic a intrat destul de relaxata in teren, starea fiind vizibila din modul cum a pierdut cateva mingi in primele minute. HC Zalau nu a avut nimic de pierdut si a profitat imediat, astfel ca dupa 6 minute s-a distantat la 4-1. Antrenorul echipei CSM Bucuresti nu a acceptat deloc atitudinea fetelor sale, astfel ca le-a chemat la ordine. "Tigroaicele" au realizat repede ca nu este de gluma acest meci si au schimbat rapid abordarea. Apararea a inceput sa functioneze, fie a reusit multe interceptii, fie a iesit in evidenta portarul Jelena Grubisic, iar rezultatele s-au vazut si pe tabela. Cu un joc de contraatac exploziv, CSM Bucuresti a preluat conducerea pentru prima data in minutul 18, la scorul de 5-5, iar pana la pauza a reusit sa faca o diferenta de 10 goluri, 16-6. Sapte din reusite au venit pe contraatac, iar cinci astfel de faze au avut-o in rol principal pe Majda Mehmedovic, infuriata pe parcursul primei reprize, dupa un clinci cu o adversara.

Dupa pauza, Dragan Djukic si-a retras artileria grea pe banca. Radicevic, Mehmedovic, Lekic, Grubisic si Lazovic nu au mai intrat deloc, iar din minutul 43 nu a mai fost cazul nici pentru Elizabeth Omoregie. Slovena a fost descalificata insa pentru trei eliminari.

Jocul echipei CSM Bucuresti a devenit insa tot mai greoi, iar HC Zalau, la randul ei fara jucatoarele cu experienta in teren, a inceput sa recupereze din handicap. Finalul i-a apartinut Alexandrei Severin, care a prins foarte mult curaj si a facut ce a vrut pe teren. Pe mana ei, HC Zalau s-a apropiat la 21-25 in minutul 56, scor care a inceput sa-i trezeasca emotii lui Dragan Djukic, din moment ce a avut o intentia de a readuce jucatoarele din prima repriza in teren. Jovanka Radicevic s-a dezechipat din nou, dar nu a mai fost insa cazul sa intre, pentru ca oricum ardelencele nu mai aveau aveau timp sa intoarca scorul. Dupa 25-22 in minutul 58, scorul final a fost 27-23.

CSM Bucuresti a fost "furioasa" doar pentru 25 de minute, suficient totusi pentru a fi in finala. Maine va fi insa altceva, atat pentru detinatoarea trofeului, dar si pentru Valcea, care la randul ei are ambitii mari.

CSM Bucuresti - HC Zalau 27-23 (16-6)

Ion, Ungureanu, Grubisic - portari; Bazaliu 3, Lazovic 4, Udristioiu 1, Omoregie 3, Radicevic 1, Lekic 1, Curea 1, Jacobsen, Marin, Constantinescu 5, Hagman 3, Mehmedovic 5

Teodorescu, Kelemen, Sabau - portari; Nichitean 1, Corban, Severin 7, Berbece, Nica 5, Panici 1, Irimia, Abed-Kader 5, Mihart 1, Szollosi, Prykop, Lazea 1, Popescu 2

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare