Handbal

thumbs

Dinamo Bucuresti a spulberat Constanta si este la 60 de minute distanta de titlu! Amine Bannour a facut o partida fabuloasa

15.05.2019, 19:53 Sursa: Prosport

Dinamo Bucuresti a facut un pas mare spre al patrulea titlu consecutiv de campioana in Liga Nationala, dupa ce s-a impus cu 33-26 pe terenul echipei HC Dobrogea Sud Constanta, in primul meci al finalei. Jocul doi al seriei va avea loc peste o saptamana, in Stefan cel Mare, iar cu un nou succes Dinamo intra in posesia trofeului.

Amine Bannour a facut o partida exceptionala. Tunisianul a marcat 14 goluri, doar unul fiind dintr-o aruncare de la 7 metri

Constanta si Dinamo au fost cele mai bune echipe ale sezonului, astfel ca prezenta lor in finala nu poate fi contestata de nimeni. "Delfinii" au iesit invingatori cu toti adversarii din campionat, mai putin cu adversarii din marea finala. Inaintea intalnirii de la Constanta, Dinamo avea 3-0 la meciuri directe, dar Sundovski & Co s-au incurajat cu faptul ca infrangerile au venit in prima parte a sezonului, iar de atunci echipa a progresat, s-a omogenizat mai bine, a prins un alt ritm.

Sperantele gazdelor au fost alimentate insa pentru vreo 25 de minute, perioada in care intre cele doua echipe a existat un oarecare echilibru. Dinamo a fost prima echipa care a trecut printr-un moment dificil, dupa ce Kamel Alouini, jucatorul cu un debut de joc bun, a vazut a doua eliminare inca din minutul 14. Constanta a dat senzatia ca profita de eliminarea tunisianului si a reusit sa puna putina presiune pe adversar. Insa pana in acel moment inca nu incepuse recitalul lui Amine Bannour, al doilea jucator tunisian de clasa mondiala din atacul lui Dinamo. Interul dreapta a dat senzatia ca trage cu "tunul", fiind scos mereu la sut de acelasi Alouini, iar trupa din Stefan cel Mare a preluat controlul. Fara a se desprinde, pentru ca echipa gazda a reusit sa joace bine pana la un moment dat faza a doua.

Pana la urma, linia de 9 metri a celor doua echipe avea sa faca diferenta pana la pauza. In timp ce Malinovic si Chikovani au fost foarte rar pusi in valoare, fiind bine blocati de apararea adversa, Bannour a fost de neoprit in partea adversa. Dinamo a luat insa viteza dupa ce la rampa a iesit si portarul iranian Saeid Heidarirad. Cu trei interventii la final, iranianul si-a ajutat echipa sa intre la cabine la adapostul unui avantaj important, 15-10

Constanta nu a renuntat la lupta si pentru cateva minute dupa pauza s-a asezat parca ceva mai bine in aparare. Bannour nu a mai ajuns de fiecare data in pozitia ideala si a mai si ratat. Problerma gazdelor a fost insa ca linia lor de 9 metri a fost in continuare inexistenta, prea putin a reusit sa puna apararea adversa pe picior gresit. In plus, gazdele si-au stapanit si mai greu nervii. Stefan Vujovic a avut o reactie vehementa in fata arbitrului Radu Iliescu, dupa ce a fost sanctionat cu un fault in atac, astfel ca a fost descalificat (min. 39), intr-un moment in care Constanta dadea impresia ca ar putea reveni.

Dinamo a jucat un meci de Liga Campionilor la Constanta si a avut o echipa completa: poarta, interi care au inscris atunci cand au nevoie, joc bine legat in pozitional, dar si o aparare care s-a inchis si a jucat excelent la interceptie. Mousavi si Negru au intuit bine in minutul 48 ce vor sa faca adversarii, au plecat pe contraatac si cu doua goluri marcate la interval de cateva secunde au "rupt" primul meci al finalei: 24-18. Din acel moment, HCDS a fost KO, in timp ce Dinamo a dat senzatia ca zburda spre titlu. Diferenta a crescut la noua goluri, 28-19 (min. 53), iar la final echipa lui Conmstantin Stefan s-a impus fara dubii: 33-26.

Constanta mai are o sansa, pe 22 mai in Dinamo, dar probabil ca si trupa din Stefan cel Mare va incerca sa gestioneze altfel situatia dupa episodul cu Steaua in 2018. Dupa 2 ani in care a sarbatorit titlul pe terenurile echipelor CSM Bucuresti si Steaua, Dinamo are sansa de a declansa fiesta in propria arena.

HC Dobrogea Sud Constanta - Dinamo 26-33 (10-15)

Kevic 5, Buricea 5, Chikovani 4, Malinovic 3, Cutura 3, Nikolici 3, Nistor 2, Mladenovic 1 / Bannour 14, Negru 3, Komogorov 3, Gavriloaia 3, Mousavi 3, Alouini 3, Descat 2, Savenco 1, Kuduz 1

Articole asemanatoare