Handbal

thumbs

Franta - Romania in preliminariile pentru Euro 2020. Va demisiona Manuel Montoya dupa acest meci? Raspunsul selectionerului spaniol dupa ce s-a ratat calificarea la turneul final

15.06.2019, 16:32 Sursa: Prosport

Nationala masculina va sustine duminica, de la ora 19:00, ultimul meci din calificarile pentru Euro 2020, in compania Frantei. Jocul de la Nantes va fi mai degraba unul de palmares, avand in vedere ca Romania a ratat deja calificarea. Dupa meciul cu Portugalia de joi (19-24 la Bucuresti) si inaintea confruntarii cu Franta, Manuel Montoya a vorbit despre viitorul lui la prima reprezentativa.

Intrebat daca va renunta la echipa Romaniei dupa ratarea calificarii, antrenorul spaniol a raspuns: "Totul depinde de federatie. Am ajuns aici pentru ca federatia m-a sunat. Am ajuns aici in septembrie, nu am avut foarte mult timp la dispozitie pentru a lucra cu jucatorii, dar am stiut aceasta situatie. Obiectivul a fost sa ne calificam la Campionatul European, nu am reusit. Nu este prima data cand Romania nu se califica, treaba mea este insa sa fac totul pentru a readuce echipa nationala in top. Imi asum responsabilatea, pentru mine nu este o problema daca federatia vrea sa schimbe, sunt profesionist. Dar daca federatia va dori insa sa continuam, voi ramane. Decizia este la federatie".

Manuel Montoya a dezvaluit ca la niciun meci nu a avut echipa completa, iar la ultima confruntare cu Portugalia a avut nu mai putin de 11 jucatori absenti, dintre cei pe care ii pusese pe lista initiala. Totodata, antrenorul spaniol a precizat ca unii handbalisti i-au spus ca nu pot veni la stagiul de pregatire din decembrie - ianuarie, dar ar fi disponibili pentru meciurile care vor urma: "Am lucrat spre exemplu in decembrie si in ianuarie. Au fost unii jucatori accidentati, Simi este acum aici. Pentru mine nu este o problema, el este aici. Dar au fost unii jucatori care mi-au spus ca pot conta pe ei la meciuri, dar nu si la antrenamentele de atunci. Nu vreau astfel de jucatori in echipa. Ca si antrenor, imi doresc sa construiesc o echipa puternica. Am regulile mele, am vorbit cu federatia, i-am explicat, aceasta este situatia la lot. Daca federatia nu este de acord cu asta, decide sa schime, sunt profesionist. Sunt total responsabil pentru rezultate, dar este foarte dificil sa ne reintoarcem in top".

Alexandru Simicu, reintors la lot, inca mai crede intr-un viitor frumos al echipei nationale. "Cu siguranta cred in performanta, cred in echipa, Daca nu credeam, sincer nu as mai fi revenit la. A fost sfarsit de campionat, am avut si o perioada grea, dar daca am venit aici, inseamna ca mai cred in ideea de a face mare performanta la echipa nationala. Este adevarat, lipsesc cativa jucatori, ne lipseste experienta. Jucatorilor romani le lipsesc meciurile tari. Sa iasa afara, sa joace in campionate mai puternice sau sa joace mai sus cu cluburile in cupele europene"

Articole asemanatoare