Handbal

thumbs

Urmasa pentru Cristina Varzaru, Ramona Farcau si Ada Nechita! O jucatoare din nationala de tineret a fost inclusa in echipa ideala a Campionatului European

21.07.2019, 22:19 Sursa: Prosport

Nationala de tineret a terminat in forta Campionatul European de la Gyor (U19), reusinda sa invinga Danemarca in meciul pentru locurile 5-6 cu scorul de 34-26. Andra Moroianu a fost desemnata MVP-ul partidei, iar la finalul competitiei a fost inclusa si in echipa ideala, fiind desemnata cea mai buna extrema dreapta.

Andra Moroianu a fost una dintre cel mai bune jucatoare ale Romaniei U19 la Gyor, fiind si principala marcatoare cu 32 de goluri, adica o medie de 4,57 goluri / joc. In partida cu Danemarca, extrema dreapta a inscris 6 goluri. Andreea Popa, Stefania Jipa, Patricia Moraru, Andreea Chetraru, Eva Kerekes si Diana Ciuca au fost alte jucatoare care s-au evidentiat pe parcursul turneul final.

Revenind la Andra Moroianu, jucatoarea nu a facut parte din lotul care a participat la Campionatul Mondial din 2018. Faptul ca U Cluj i-a oferit sansa de a juca in ultimul sezon in Liga Nationala a ajutat-o foarte mult sa progreseze. Iar evolutiile ei au fost imediat remarcate, astfel ca Gloria Bistrita a si transferat-o in aceasta vara.

Andra Moroianu poate deveni in urmatorii ani o solutie foarte buna la echipa nationala pentru postul de extrema dreapta. Prin ceea ce a realizat la Campionatul European recent incheiat, jucatoarea se anunta deja o urmasa pentru Cristina Varzaru, Ramona Farcau si Ada Nechita, extreme dreapta din handbalul romanesc care s-au evidentiat la cel mai inalt nivel in ultimii 20 de ani. Deocamdata, Andra Moroianu este cea mai buna pe postul ei in Europa la categoria U19, fiind inclusa in echipa ideala a turneului final.

Ar mai fi de adaugat ca Ungaria este noua campioana europeana la U19, dupa ce a invins Olanda in finala mare cu 27-20.

Articole asemanatoare