Handbal

thumbs

Transfer "bomba" la Dinamo! Gruparea din Stefan cel Mare a achizitionat inca un jucator dintr-o nationala de Top 10 mondial, finalist in Liga Campionilor

15.08.2019, 12:34 Sursa: Prosport

Dinamo are ambitii mari pentru noul sezon, nu numai in Romania, ci si in Europa, astfel ca a realizat inca un transfer menit sa intareasca echipa. Este vorba despre interul stanga Iman Jamali (27 ani), care vine de la Veszprem!

Saptamana trecuta, campioana Romaniei a anuntat transferul lui Jakov Vrankovic, clasat pe locul 6 la ultimul Campionat Mondial. Acum a venit randul lui Iman Jamali, locul 10 cu Ungaria la Mondialul, dar cu prezenta la un nivel mult mai ridicat in cupele europene.

Iman Jamali este iranian la origine, dar joaca pentru nationala Ungariei inca din 2015. El a fost transferat la Veszprem la varsta de 20 de ani. Cinci ani a activat la gruparea maghiara, timp in care echipa a jucat si doua finale de Liga Campionilor , in 2015 si 2019, iar in alte doua sezoane a fost imprumutat la IFK Kristianstad (2015-2016) si Meshkov Brest (2016-2017). Si in aceasta perioada, interul stanga de 2.00 metri a jucat in Liga Campionilor cu rezultate foarte bune, in cei 2 ani de imprumut marcand 119 goluri in Europa.

Iman Jamali vine la Dinamo sa intareasca un post pe care a mai fost adus Raul Nantes, locul 9 cu Brazilia la ultimul Campionat Mondial. De asemenea, acolo poate juca si Ante Kuduz, un jucator convocat la ultimele meciuri ale nationalei Croatiei.

Dinamo a avut o vara fierbinte, reusind alte doua achizitii de notorietate, cele ale lui Stefan Vujic, component al nationalei Serbiei (a jucat si el la ultimul Campionat Mondial) si Mamdouh Shebib, venit de la Montpellier. Pe lista achizitiilor s-au regasit si trei jucatori romani, Alexandru Asoltanei, Calin Hossu si Andrei Lazar. Foarte interesant, prin aducerea lui Jamali, Dinamo a ajuns la sapte jucatori care au evoluat la ultimul Campionat Mondial. Iar al 8-lea, Anmine Bannour, cel mai valoros strain in ultimul sezon in Romania, a lipsit din cauza unei accidentari. Cu exceptia lui Vujic, toti ceilalti au jucat cel putin in Main Round la turneul final din Danemarca si Germania, astfel ca au terminat in Top 12 mondial.

Ovidiu Semen, managerul echipei: " Ne bucuram ca am reusit sa transferam un sportiv de asemenea valoare, de la finalista Ligii Campionilor. Ii stim valoarea, a mai fost la noi in Bucuresti, in sala Dinamo. Saptamana viitoare se va alatura echipei".

Strategia echipei Dinamo in aceasta vara a fost cu bataie in primul rand catre Liga Campionilor. Trupa din Stefan cel Mare isi doreste mult sa depaseasca performanta din ultimul sezon, cand a ajuns in play-off. Si mai exiosta o miza. Viitoarea editie a Ligii Campionilor se va desfasura doar cu 16 echipe la start. Romania nu are locul asigurat, dar spera la un wildcard, iar asta se rezolva daca va convinge in primul rand prin rezultate. Conform noilor reguli EHF, din 2020, in Liga Campionilor vor participa astfel:

9 campioane din natiunile clasate pe locurile 1-9 in ierarhia EHF. O echipa din tara cu cel mai bun punctaj in Cupa EHF (viitoare EHF Europe League) 6 formatii cu wildcard.

Prin rezultatele pe care le-ar putea obtine in acest sezon, Dinamo spera sa fie si in 2020 in Liga Campionilor.

Articole asemanatoare