Handbal

thumbs

Este mai tare SCM Rm. Valcea de azi fata de echipa care a castigat titlul in luna mai? Raspunsul venit din tabara campioanei, dar si asteptarile pentru meciul cu CSM Bucuresti din Supercupa Romaniei

19.08.2019, 17:54 Sursa: Prosport

Dupa o pauza destul de lunga, sezonul 2019-2020 in handbalul romanesc debuteaza la finalul acestei saptamani cu cele doua partide in Supercupa Romaniei, Dinamo - Poli Timisoara (duminica, ora 14:30) si SCM Rm. Valcea - CSM Bucuresti (duminica, ora 17:30). Ambele jocuri se desfasoara la Brasov si vor transmise de TVR1.

Daca Dinamo pare favorita la prima vedere la masculin, in schimb, confruntarea Valcea - CSM pare plina de neprevazut la aceasta ora. Ambele formatii au facut transferuri de top, in total nu mai putin de 19 achizitii ( opt la Valcea si 11 la Bucuresti ), iar in pregatiri au castigat si au pierdut jocuri.

Atat Valcea, cat si CSM au disputat in aceasta perioada multe partide de pregatire, inclusiv cu adversari redutabili. Valcea a infruntat trei echipe care au evoluat constant in Liga Campionilor in ultimele sezoane, toate cu pretentii: Buducnost, Brest Bretagne si FTC Rail Cargo.

"Am participat la doua turnee foarte puternice. Ne-am dorit de la bun inceput sa intalnim niste echipe de Liga Campionilor. Pe ideea asta am mers de la inceput, nu ne-au interesant neaparat rezultatele, ci doar sa inchegam niste relatii de joc, iar fetele sa fie sanatoase la sfarsitul acestei perioade. Au fost niste meciuri tari, foarte bune din punctul nostru de vedere, am putut sa vedem si la ce nivel suntem. Pot sa spun ca au fost momente bune, altele mai putin bune. Stim unde este marele deficit, chiar am vorbit si cu conducerea tehnica. Cautam sa lucram la antrenamente, sa incercam sa remediem lucrurile mai putin bune din meciurile de pregatire", ne-a declarat Florin Verigeanu, presedintele echipei SCM Rm. Valcea.

Formatia din Valcea incepe noul sezon din postura de campioana a Romaniei, dupa un parcurs de exceptie in editia trecuta. Este mai tare echipa SCM de azi decat cea care a obtinut titlul in luna mai? "Eu cred ca pe partea de atac suntem mult mai tari, dar inca mai suferim la aceasta ora la faza de aparare. Dar cu multa munca si cu ambitie, fetele ar putea rezolva si aceasta problema in perioada urmatoare", a raspuns oficialul valcean.

Disputa Valcea - CSM este capul de afis pentru sezonul 2019-2020, pe toate fronturile, Supercupa Romaniei, Liga Nationala, Liga Campionilor, Cupa Romaniei ( ordinea in care cele doua cluburi vor incepe sa abordeze competitiile ). Florin Vergineanu spune ca nu a tras cu ochii si la ce face CSM Bucuresti in aceasta perioada: "Nu i-am urmarit, nu prea ne-a interesat ce fac ei, ci doar ce facem noi. Dar nu pot sa spun ca nu stim rezultatele. Chiar dupa meciurile de la Podgorica, unde am pierdut cu Buducnost si Brest, am fost curios sa vad ce fac aceste echipe si cu Bucuresti. Si uite ca a pierdut si CSM. Cred ca Buducnost este o formatie care va ajunge in Final Four. Nici Brest nu este o echipa sa nu o iei in calcul. Dar ma intereseaza in primul rand ce facem noi. Pe mine ma intereseaza sa castig eu, nu sa piarda alta echipa".

Cat priveste prima confruntare cu CSM Bucuresti, conducatorul campioanei a concluzionat: "Sper sa fie un meci frumos, sa placa spectatorilor, sa fie la fel ca si ultimele trei intre cele doua echipe. Iar la final, lumea sa plece bucuroasa de la sala ca a avut ocazia sa vada un meci la un nivel foarte ridicat. Ca va castiga Bucuresti, ca vom castiga noi, pentru mine are mai putina importanta. Sigur ca ne dorim sa castigam, dar mai important este sa lasam o impresie buna pentru ca ne asteapta un sezon dificil, cu meciuri foarte tari".

In 2018, Valcea a invins CSM cu 33-31, dupa 80 de minute de joc. Dupa timpul regulamentar au fost nevoie de doua reprize de prelungingi pentru a fi facuta departajarea.

Articole asemanatoare