Liga Campionilor

thumbs

CFR a dat peste un club cu traditie in primul tur preliminar al Champions League. Un fost campion in Gruia face legea la Borac Banja Luka

15.06.2021, 13:49 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Campioana Romaniei si-a aflat adversara din primul tur preliminar al Champions League. CFR va disputa primul meci acasa cu FK Borac Banja Luka, campioana surprinzatoarea din Bosnia. Clujenii n-au nimerit cu cel mai greu adversar, HJK Helsinki, dar nici cu amatorii de la Connah's Quay Nomads, campionii galezi care sunt barmani sau agenti de vanzari cand nu joaca fotbal. Club important si in fosta Yugoslavie FK Borac Banja Luka este una dintre cele mai cunoscute echipe din Bosnia. Cu o istorie de aproape un secol, clubul a fost de succes si in fosta Yugoslavie cand a cucerit o cupa (1988). Titlul obtinut in sezonul trecut a fost insa o surpriza. Borac Banja Luka a luat campionatul cu un antrenor de 37 de ani Marko Maksimovic, dupa ce a terminat la doua puncte distanta de FK Sarajevo, marea favorita a campionatului din Bosnia. A fost abia al doilea titlu in Bosnia pentru adversara CFR-ului, primul fiind obtinut in urma cu 10 ani. Vedeta Vranjes, campion cu CFR in 2012 Cel mai bun jucator al echipei este un fost mijlocas de la CFR. Stojan Vranjes fost si la Pandurii si este campion cu CFR in 2012, cand a evoluat in 14 partide. Are 34 de ani, dar a fost golgheterul lui FK Borac Banja Luka, cu 15 goluri marcate in precendetul sezon. O echipa cu 17 jucatori sub 25 de ani, campioana din Bosnia are un singur fotbalist in nationala lui Dzeko si Pjanic. Mijlocasul Ziljkic a fost convocat la ultimele doua partide. Fara experienta in Europa Borac Banja Luka a jucat in preliminariile Europa League in sezonul trecut, unde a eliminat o echipa din Muntenegru in primul tur preliminar, Sutjeska (1-0) si a fost scoasa din competitie in turul secund, de catre portughezii de la Rio Ave. Echipa care va fi eliminata in dubla CFR - FK Borac Banja Luka va continua copetitiile europene in Conference League. Maine, campioana Romaniei isi va afla si posibilul adversar din turul secund preliminar al Champions League, unde va fi tot cap de serie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare