Rugby

thumbs

De ce Romania nu are nicio echipa in Rugby Europe Super Cup si ce costuri ar fi existat. Explicatii de la Alin Petrache, presedintele FR de Rugby

08.07.2021, 16:03 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Romania nu va avea, din pacate, reprezentanta in Rugby Europe Super Cup, cea mai noua competitie intercluburi din Tier 2. Meciurile se vor disputa in sistem tur-retur, primele doua clasate din fiecare grupa se vor califica in semifinale programate pentru 22 aprilie, finala urmand sa aiba loc pe 22 mai. La editia inaugurala, care va debuta in weekendul 18-19 septembrie, Rugby Europe Super Cup va reuni opt echipe la start, impartite in doua grupe. De ce Romania nu are nicio echipa in Rugby Europe Super Cup? Explicatii de la Alin Petrache, presedintele FR de Rugby Iata cum sunt impartite cele 8 echipe: Conferinta Estica Georgia - THE BLACK LION Israel - THE TEL-AVIV HEAT Rusia - ENISEY-STM Rusia - LOKOMOTIV PENZA Conferinta Vestica Belgia - THE BRUSSELS DEVILS Olanda - THE DELTA Portugalia - THE LUSITANOS Spania - THE CASTILLA Y LEON IBERIANS A new competition is here! ? You can find the official account @RESuperCup What is the Super Cup? ¬￯ pic.twitter.com/BcsnWifbCi - Rugby Europe (@rugby_europe) July 7, 2021 "Echipele noastre de club nu pot sustine financiar participarea la o asemenea competitie, am incercat sa participam cu echipa nationala secunda sub denumirea francizei Lupii Bucuresti, era un proiect pe care il pregatisem inca de anul trecut, dar, din pacate ne-am lovit de problema lipsei de fonduri. Ne dorim sa fim in aceasta noua competitie, am incercat sa gasim resurse private pentru a sustine participarea, insa, din pacate, nu au fost suficiente", a declarat Alin Petrache, presedintele FRR. Europa lanza su torneo estilo @SLARugby: Rugby Europe Super Cup 8 franquicias: 2 de ?? (campeon y vice de su liga) 1 de ?? ???????? y la sorpresa ?? Afuera ?? por falta de fondos La espanola formada por 3 clubes. Federacion no esta detras Set/dic fase regular Abril-mayo playoffs https://t.co/HaD6CXxOcd - Ignacio Chans (@ignaciochans) July 7, 2021 In anii urmatori, ambitia Rugby Europe este de a extinde Supercupa la noi echipe si noi tari pentru a creste acest sport si pentru a cresterea calitatea jucatorilor pentru echipele nationale. Romania ar fi avut interesul sa trimita Lupii Bucuresti pentru ca intrecerea se desfasoara si in decembrie cand la noi e pauza de iarna. Ratiunea este ca jucatorii din campionatul intern au meciuri in picioare si intra mai usor in meciurile de calificare la Cupa Mondiala din februarie. mereu am avut probleme de la desfiintarea Lupilor din 2016, cand s-au initiat discutiile pentru aceasta competitie continentala. Costurile pentru echipa noastra ar fi fost de 300.000 de euro anual.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare