Rugby

thumbs

Doliu in lumea sportului mondial! A murit Jacques Rogge, fost presedinte al CIO timp de 12 ani

30.08.2021, 08:05 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Jacques Rogge, fost presedinte al Comitetului Olimpic International (CIO), s-a stins din viata duminica dupa-amiaza, la varsta de 79 de ani, a anuntat forul olimpic. Belgianul a fost al optulea presedinte din istoria CIO, din 2001 pana in 2013, dupa care a devenit presedinte de onoare. Dupa rolul important pe car el-a avut la CIO, a indeplinit rolul de trimis special pentru tineret, refugiati si sport la Natiunile Unite. Doliu in lumea sportului mondial! A murit Jacques Rogge, fost presedinte al CIO timp de 12 ani Rogge a fost chirurg ortoped, cu o diploma in medicina sportiva. A fost casatorit cu Anne si lasa in urma sa un fiu, o fiica si doi nepoti. In timpul mandatului sau, rugby-ul a redevenit sport olimpic cu varianta in 7 jucatori. Jaques Rogge a fost un apropiat al Miscarii Olimpice din Romania, a inaugurat Casa Olimpica si baza sportiva de la Complexul Olimpic "Sydney 2000" din Izvorani. A participat la aniversarile COSR si a fost unul dintre sustinatorii Festivalului Olimpic al Tineretului European Brasov 2013. Totodata, in timpul presedintiei sale, Octavian Morariu a devenit membru CIO pentru Romania, la Buenos Aires 2013. Ex presidente del COI Jacques Rogge, fallecio a los 79 anos de edad https://t.co/zmJHEnMEEn ' - DCN Noticias (@DCNhoy) August 30, 2021 "Cu mare tristete, Comitetul Olimpic International anunta decesul fostului presedinte al CIO, Jacques Rogge", a scris CIO pe site-ul oficial. Campion mondial la yachting si international belgian de rugby Steagul olimpic va fi arborat la jumatatea catargului, timp de cinci zile, la Casa Olimpica, la Muzeul Olimpic si la toate proprietatile CIO. Un practicant al sportului pe tot parcursul vietii lui si un om cu fair-play-ul in sange, Rogge a fost campion belgian de rugby si si-a reprezentat tara in echipa nationala. A fost campion national belgian de 16 ori si campion mondial la yachting. De asemenea, el a participat la yachting la trei editii ale Jocurilor Olimpice, in 1968, 1972 si 1976, la clasa Finn. "A fost un presedinte desavarsit, care a ajutat la modernizarea si transformarea Comitetului International Olimpic. El va fi amintit in special pentru ca a promovat sportul pentru tineri si a inaugurat Jocurile Olimpice pentru Tineret. De asemenea, a fost un sustinator fervent al sportului curat si a luptat neobosit impotriva efectelor nocive ale dopajului", a declarat Thomas Bach, actualul presedinte de la CIO.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare