Politic-Social

thumbs

O tanara din Sibiu, diagnosticata cu meningita, a intrat in moarte cerebrala. Parintii cer ancheta

16.01.2019, 13:56 Sursa: Mediafax

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, tanara ajuns la Unitatea de Primiri Urgente in 4 ianuarie, la ora 19.46, de la Urgenta Spitalului Militar Sibiu, fiind diagnosticata cu meningita.

"Pacienta a fost internata direct in cadrul Sectiei Clinice Anestezie - Terapie Intensiva, ca pacient al Sectiei Clinice Boli Infectioase. Ulterior au fost respectate toate protocoalele medicale, iar tratamentul administrat a fost unul corect. Din nefericire, evolutia bolii a fost una galopanta, starea pacientei s-a agravat, iar in data de 6 ianuarie, ora 22.30, a fost declarata moartea cerebrala. In aceasta situatie, un pacient este decedat din punct de vedere medico-legal", a spus Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Parintii fetei au declarat presei ca ambulanta a ajuns tarziu pentru a o prelua de la Spitalul Militar si s-a pierdut timp pretios.

Purtatorul de cuvant al Serviciului Judetean de Ambulanta Sibiu, Liliana Blaga, admite o intarziere a autospecialei, dar spune ca, initial, cazul nu parea foarte grav.

"Solicitarea a venit pe 112 din partea Spitalului Militar Sibiu la ora 17.54, pentru o pacienta de 24 de ani cu cefalee, ameteli si suspiciune de meningita. Nu a fost prezentat cazul ca fiind unul critic, iar la momentul respectiv ambulantele erau in teren pentru a asigura urgenta in prespital. La ora 19.18 s-a revenit cu apelul pe 112 si s-a comunicat ca starea tinerei s-a agravat si ca ar fi nevoie de ambulanta cu medic, iar in patru minute echipajul nostru a ajuns si a fost transferata la UPU Sibiu cu diagnosticul de suspiciune meningita. Cand a fost preluata, aceasta era confuza, agitata, cu febra si cefalee", a spus Blaga.

De asemenea, parintii fetei cer ancheta si la spital, fiind de parere ca fiica lor ar fi putut fi salvata daca medicii ar fi acceptat o transfuzie de sange.

In fata acuzatiilor, reprezentantii Spitalului spun ca "nu mai exista activitate cerebrala (...) moartea cerebrala nu trebuie confundata cu starea comatoasa".

"Pacienta se afla intr-o stare ireversibila, este conectata la aparate, iar functiile cardio-respiratorii sunt sustinute in mod artificial, intrucat nu exista activitate cerebrala. Reflexele prezentate de pacienta sunt reflexe spinale, care pot ramane neafectate. Precizam totodata ca moartea cerebrala nu trebuie confundata cu starea comatoasa", au aratat reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare