Sport

thumbs

Naomi Osaka, eliminata de la turneul de la Dubai: A fost ceva de neinteles, un dezastru

20.02.2019, 10:52 Sursa: Mediafax

A vorbit deschis despre cauza esecului, despre presiunea pe care o resimte, dar si despre trairile interioare care o incearca odata cu trecerea de la statutul de tanara speranta la cel de lider autoritar al unui circuit "tixit" de vedete. A inceput cu zambetul pe buze, dar, la un moment dat, nu si-a mai putut stapani lacrimile.

La prima aparitie dupa performanta fantastica de la Australian Open 2019, Osaka s-a prezentat lamentabil pentru pretentiile sale si i-a permis lui Mladenovic sa castige primul meci al anului si sa obtina prima victorie a carierei in fata unui lider mondial.

Cauza? 45% pe prima serva, 19% puncte castigate cu a doua minge de serviciu, adica arme importante care nu au functionat: "M-a lasat serviciul. A fost ceva de neinteles, un dezastru", a inceput conferinta lui Naomi, unul care a continuat in tuse din ce in ce mai sincere si mai placute pentru reprezentantii mass-media, din ce in ce mai obisnuiti cu discursuri "politically correct":

"Nu, nu m-am antrenat bine in ultima perioada, m-am gandit ca va merge oricum bine in timpul meciurilor, dar asta nu s-a intamplat. Ritmul meu de antrenament a fost foarte scazut, dar am trecut prin timpuri mai rele decat atat si am reusit sa joc bine in meciuri. Cand spun ca nu m-am antrenat bine, ma refer la faptul ca nu depun suficient efort".

Au urmat, inevitabil, referiri la diferenta fata de prestatia de la Australian Open si cea horror cu Mladenovic. Din nou, sinceritatea lui Naomi a dominat: "Nu a trecut nici macar o luna de la Australian Open, iar acesta a fost doar un meci. Simt ca nu as fi ingrijorata nici daca nu as castiga niciun meci pana la finalul anului. Simt ca sunt foarte tanara, inca mai am foarte multe de invatat. Sigur, nu e distractiv sa pierzi, dar, pentru mine, intotdeauna a fost mai important sa invat din meciurile pierdute decat din cele castigate", a punctat japoneza de 21 de ani.

Lacrimile unei campioane: "Acest meci e rezultatul presiunii. Nu cred ca am inteles in ce pozitie ma aflu"

Asteptata precum painea calda pentru a vorbi despre despartirea surprinzatoare de Sascha Bajin, antrenorul care a luat-o de pe locul 68 WTA si a dus-o spre doua turnee de Grand Slam si locul unu in lume, Naomi a livrat. Cuvinte apasate, recunoastere a realitatii si, din nou, sinceritatea caracteristica: "Acest meci e rezultatul presiunii. Sunt sigura, insa, ca timpul va trece si nu veti mai vorbi despre asta. Pentru moment, cred ca e cea mai importanta stire din lumea tenisului. Vedeti, pentru mine e greu, pentru ca am impresia ca lumea se holbeaza la mine si nu o face intr-un mod bun. Nu cred ca am inteles bine in ce pozitie ma aflu, pentru ca anul trecut nici macar nu eram aproape de primul loc WTA. Lumea nu-mi dadea atentie, iar asta ma facea sa ma simt confortabila".

Imediat, ochii japonezei s-au umplut de lacrimi, dar japoneza a trecut rapid peste moment:

Pentru Osaka, urmeaza turneul de la Indian Wells, care incepe pe sapte martie si care va fi primul din cariera in care pleaca la drum din postura de castigatoare en-titre. Presiune? Raspunde aceeasi Naomi, in acelasi stil: "Nu stiu cum ma voi simti pentru ca nu am mai fost niciodata in pozitia de a apara un titlu castigat. Sper doar sa-mi amintesc toate momentele bune pe care le-am avut acolo si, cumva, sa incep sa ma simt bine. Dar nu pot spune inainte sa ajung acolo".

Articole asemanatoare