Sport

thumbs

EURO U21 2019 | Iosif Rotariu: Poate doar Gica Hagi si Mirel Radoi credeau in aceste rezultate

25.06.2019, 14:06 Sursa: Mediafax

Meciurile tricolorilor lui Mirel Radoi au fost urmarite cu sufletul la gura de toti romanii, iar laudele continua sa curga.

Fostul mijlocas al echipei Steaua, dar si al nationalei Romaniei, Iosif Rotariu, a intervenit telefonic in cadrul emisiunii ProSport LIVE, acolo unde a vorbit despre puterea tricolorilor mici, dar si de ce ii asteapta in semifinala cu Germania.

"Le dau nota 10, au obtinut rezultate extraordinare, rezultate de care foarte multa lume s-a indoit ca le pot obtine. Poate doar Gica Hagi si Mirel Radoi credeau in aceste rezultate. Au facut un lucru extraordinar. Nu doar ca au reusit sa se califice in semifinale, dar au facut si un joc consistent in fata jucatorilor care joaca in campionate importante din Europa.

Este greu sa numesti un lider, toata echipa s-a remarcat. Sunt inci tineri, un lider nu se formeaza asa usor, asa cum a fost Hagi se formeaza greu. Echipa este cea mai importanta in vederea rezultatului obtinut. In plus, Mirel Radoi a demonstrat acum, dupa aceste rezultate cu jucatorii astia, ca este un antrenor care va avea un cuvant greu de spus in cariera sa.

In aceasta faza a competitiei te poti astepta la orice, fiind meciuri eliminatorii orice se poate intampla, putem sa prindem o zi de exceptie si sa reusim sa invingem sau putem sa fim invinsi pentru ca si Germania este o echipa puternica.

Avem sansa noastra si daca am ajuns pana aici putem sa ne valorificam sansa. Despre incredere nu se mai poate pune problema pentru ca daca ai reusit sa termini pe primul loc intr-o grupa cu Anglia, Croatia si Franta, crezi ca jucator ca poti bate pe orice echipa din lume.

Parerea mea, din tot ce am vazut, este ca Anglia a fost cea mai buna echipa, ca forta de joc, ca tot. Este peste Germania. Dar in fotbal daca nu ai sanse nu castigi. Asta este fotbalul, trebuie sa ai sanse ca sa reusesti sa castigi.

Noi am avut un ritm destul de ridicat de joc, exceptand Anglia care l-a avut cel mai ridicat. Faptul ca toti jucatorii echipei nationale de tineret au jucat in prima liga din Romania si cativa in strainatate au capatat ritmul seniorilor, jucand meci de meci alaturi de seniori, s-au ridicat la nivelul celorlalte echipe ca si ritm de joc", a spus Iosif Rotariu, la ProSport LIVE.

Fostul international a vorbit si despre acuzatiile facute de unii dintre jurnalistii italieni, care au notat ca Romania - Franta ar fi fost un meci prestabilit, iar rezultatul de egalitate nu a surprins pe nimeni. Echipa nationala de tineret a Italiei a incheiat pe locul doi in grupa sa, iar in cazul in care Romania castiga meciul cu Franta, jucatorii din Peninsula aveau posibilitatea sa se califice in faza urmatoare, datorita golaverajului mai bun.

"Nu se pune problema (n.red. - de blat), la nivelul de copii, de juniori. Astea sunt rautati, frustrari, nu se pune problema", a mai spus Iosif Rotariu.

Articole asemanatoare