Sport

thumbs

Copiii dau navala pe Arena Nationala, la meciul Romania-Norvegia. FRF a anuntat cati s-au inscris

09.10.2019, 11:24 Sursa: Mediafax

Pana miercuri, la ora 9:00, 20.168 de copii si insotitori s-au inscris pe liste pentru a putea beneficia de acces la meciul care se poate dovedi decisiv in vederea calificarii la turneul final. Inscrierile se vor incheia la finalul zilei de miercuri, la miezul noptii.

Potrivit FRF, Romania este aproape de un record in privinta numarului de spectatori la o partida UEFA la care este permis exclusiv accesul copiilor. Cea mai mare prezenta din toate timpurile la un astfel de joc a avut loc in acest sezon, la meciul Partizan Belgrad-AZ Alkmaar, din Europa League, cand au fost prezenti 22.000 de copii sub 14 ani si insotitorii lor.

"Impreuna putem arata Europei ce inseamna pasiunea pentru fotbal si cat de mare e dragostea romanilor pentru echipa nationala! Mai avem nevoie de 2.000 de inscrieri pentru a bate recordul!", a transmis FRF.

FRF a fost sanctionata de Comisia de Disciplina a UEFA cu plata a 83.000 de euro pentru scandarile rasiste ale suporterilor, folosirea de materiale pirotehnice, aruncarea de obiecte in suprafata de joc si patrunderea spectatorilor pe gazon. In plus, forul european a decis ca urmatorul meci al Romaniei, cel cu Norvegia, sa se dispute doar cu copii in tribune. Decizia a venit ca urmare a incidentelor care au avut loc la meciurile din luna septembrie, din preliminariile EURO 2020, cu Spania (1-2) si Malta (1-0).

La partida Romania-Norvegia vor avea acces doar copiii sub 14 ani din cadrul institutiilor de invatamant prescolare sau scolare, publice sau private, din cadrul academiilor si scolilor de fotbal, precum si legiitimati la cluburi cu grupe de copii si juniori. Fiecare grup de 10 copii trebuie insotit de un cadru didactic sau de un antrenor.

Romania va disputa doua partide din grupa F de calificare la EURO 2020, in aceasta luna. Primul va avea loc pe 12 octombrie, de la ora 19:00, la Torhsavn, contra Insulelor Feroe, iar al doilea se va disputa pe Arena Nationala, contra Norvegiei, pe 15 octombrie, de la ora 21:45.

Articole asemanatoare