Sport

thumbs

Printul mostenitor al Arabiei Saudite vrea sa devina actionar la un prestigios club de fotbal din Marea Britanie

21.10.2019, 13:27 Sursa: Mediafax

Tratativele dintre cele doua parti nu sunt noi. In 2018, printul a dorit sa incheie tranzactia, dar totul a picat dupa ce jurnalistul Washington Post, Jamal Khashoggi, a fost ucis. Jurnalistul era un aprig contestatar al regimului din Arabia Saudita.

Totusi, acum Mohammad bin Salman Al Saud este pregatit sa faca o noua oferta, dupa ce in trecut a propus 4.5 miliarde de euro. Printul va incerca o alta strategie pentru a pune mana pe "diavolii rosii".

Conform The Sun, Kevin Glazer, unul dintre actionari, e pregatit sa-i cedeze lui Mohammad bin Salman Al Saud 13% dintre actiunile de la club, procentul fiind evaluat la 313 milioane de euro.

In schimb, Mohammad bin Salman Al Saud are in fata un nou impediment, intrucat si ceilalti membri Glazer (n.r. - Bryan, Edward, Darcie, Avram si Joel) trebuie convinsi.

Familia Glazer a cumparat Manchester United in urma cu 14 ani pentru 790 de milioane de lire, iar acum clubul e evaluat la peste 3.5 miliarde de euro. Finantatorii mai au in proprietate si echipa din NFL, Tampa Bay Buccaneers.

Cuvantul in privinta tranzactiei a fost luat si de vicepresedintele lui Manchester United, Ed Woodward, care a dezmintit informatia: "Din cate stiu, nu au fost discutii despre vanzarea clubului sau ceva asemanator. Noi ne facem planuri pe termen lung. Suntem puternici din punct de vedere financiar", a declarat oficialul pentru The Sun.

Articole asemanatoare