Sport

thumbs

Ministrul Tineretului, Ionut Stroe, vrea centralizarea in format electronic a sportivilor de performanta si a competitiilor

12.11.2019, 10:34 Sursa: Mediafax

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

"Digitalizare. Nu exista in momentul de fata, din pacate, la nivelul acestui Minister, o situatie digitalizata in legatura cu numarul de sportivi activi legitimati, cu competitiile existente, cu nevoile. Lucrul acesta trebuie rezolvat rapid pentru a ne putea planifica activitatea si pentru a stii in timp real care sunt datele statistice, situatiile, nevoile sportului romanesc. Nu in ultimul rand, transparenta totala in impartirea banilor. Am vazut discutii, exista chiar intrigi, dupa cum se finanteaza sau se premiaza sportul in Romania. Va asigur ca totul va fi public, transparent, afisat pe site-ul institutiei", a spus Ionut Stroe, la preluarea mandatului sau de ministru al Tineretului si Sportului.

O alta tema abordata de noul ministru vizeaza migratia tinerilor.

"Tinerii din aceasta tara pleaca, fenomenul migratiei tinerilor din Romania ne afecteaza. Ritmul acesta accelerat, in ultimii cinci ani de zile am ajuns sa avem plecati o treime din populatia tanara. Acest lucru ar trebui sa fie punctul de inceput in discutiile viitoare privind politicile de tineret. Mi-as dori sa introduc aceasta tema, migratia populatiei tinerilor din Romania pe agenda Guvernului", a adaugat Stroe.

Totodata, ministrul Tineretului sustine eliminarea prevederilor OUG 114/2018 si o comunicare permanenta intre Minister si federatii sau ONG-uri.

"Este necesar sa avem un plan multianual, acumularile se fac in timp, pregatirea sportivilor necesita ani de zile si cred ca as putea avea asa ceva. In zona finantarii mi-as dori sa eliminam prevederile toxice ale OUG 114. Inainte sa existe aceasta ordonanta, sportul romanesc isi gasea finantare in acele taxe de viciu. O alta zona cheie este dialogul permanent, atat cu federatiile, cat si cu ONG-urile si tinerii. Imi doresc ca aceste forme de asociere sa fie parte a deciziei centrale, ii doresc alaturi, vom actiona impreuna. Descentralizarea este inca o zona de interes pentru mine. Este un domeniu care tine atat de tineret, cat si de sport. Imi doresc eliminata filozofia centralista in care Ministerul Tineretului si Sportului este proprietar, decident, jucator. Sportul de masa este un domeniu extrem de important. Trebuie sa ii facem pe toti in aceasta tara sa constientizeze ca sportul face parte din viata sociala a tinerilor in Romania. De aceasta activitate depinde educatia lui, formarea lui ca viitor adult si sanatatea lui. Lucrurile astea trebuie sa le definim. Este o urgenta si o prioritate", a subliniat Ionut Stroe.

La preluarea mandatului de ministru al Tineretului si Sportului de catre Ionut Stroe au participat premierul Ludovic Orban, dar si vicepremierul Raluca Turcan.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare