Sport

thumbs

Anul in care bolizii de Formula 1 vor avea motoare nepoluante a fost anuntat

12.11.2019, 18:42 Sursa: Mediafax

Pentru a realiza acest lucru, cei de la Formula 1 au anuntat ca, pana in anul 2030, vor fi utilizati biocarburanti si carburanti sintetici, ce se afla inca in faza de dezvoltare. Astfel, monoposturile vor avea emisii zero de carbon, informeaza motorsportmagazine.com.

Echipele din Formula 1 vor fi nevoite sa utilizeze surse de energie regenerabila si vor folosi mijloace de transport eficiente pentru reducerea emisiilor de carbon. In prezent, echipamentul folosit in competitiile de Formula 1 este transportat, in jurul lumii, cu sapte avioane de mari dimensiuni.

De asemenea, oficialii Formula 1 au mai mentionat faptul ca, pana in 2025, doresc inlocuirea elementelor din plastic, cu cele realizate dintr-un material reciclabil, pentru a putea fi reutilizat si reciclat. In plus, fanii curselor de Formula 1 vor fi sfatuiti sa aleaga cai mai ecologice de a ajunge la circuitul unde se desfasoara competitia.

Vor fi implementate masuri privind bunastarea privitorilor de curse, imbunatatindu-se calitatea aerului respirat si oferirea unor optiuni mai sanatoase in ceea ce priveste gustarile ce pot fi cumparate in timpul evenimentelor Formula 1.

Emisii anuale de carbon din Formula 1: 226,551 tone CO2
45% - Transportul echipamentului
27,7% - Transportul staffului
19,3% - Birourile si fabricile detinute de echipele Formula 1
7,3% - Transmisiunile TV, pilotii de suport, energia folosita pe circuit
0,7% - Emisiile de carbon din timpul curselor si antrenamentelor

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare