Sport

thumbs

Un DJ intretine atmosfera la meciurile fara spectatori: "Cand inscriem, maresc volumul si pot adauga si niste OLE-uri"

06.07.2020, 19:30 Sursa: Mediafax

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Cel mai popular sport din lume, fotbalul, a trecut peste pauza provocata de pandemie. Suporterii sufera in continuare, accesul lor la cele mai tari meciuri fiind interzis. Nici pentru privitorii de acasa lucrurile nu sunt la fel. Pentru o experienta cat mai placuta, in campionatele de top ale Europei se folosesc zgomote false de suporteri.
In liga a doua engleza, atmosfera nu este creata doar pentru privitori, ci si pentru jucatori care aud zgomotele false in boxele de pe arena. Unii jucatori nu sunt multumiti, dorind sa fie preluat exemplul Premier League unde atmosfera falsa e rezervata pentru cei din fata TV-ului.
Matt Crawley si Nathan Jones s-au oferit voluntari pentru acest proiect la Luton Town, echipa aflata pe ultima pozitie in clasament. Jones are o companie care ofera echipamente pentru DJ, o alta pasiune a sa fiind muzica. A strans pentru proiect aproximat 40 de scandari si reactii ale fanilor de pe YouTube si din clipuri audio. Reactioneaza imediat la ce se intampla pe teren, putand sa aleaga fluieraturi, aplauze sau chiar si huiduieli.
"Versiunea Premier League pe care o auziti la TV este creata cu ajutorul unor algoritmi, pot exista erori si momente care sa para iesite din context. Acest sistem folosit de noi nu are cum pentru ca, practic, sunt eu, un fan, care se uita la un meci si reactioneaza la ceea ce vede cu proprii ochi. Fac ceea ce trebuie in momentul potrivit, la fel ca atunci cand mixezi la un concert. Am tot felul de clipuri si am inceput sa ma aventurez. Am adaugat optiunea de aplauze si pot sa aleg melodia: Suntem Luton Town, cand avem un corner. Atunci cand inscriem, maresc volum si pot adauga si niste Ole-uri", povesteste Jones pentru The Athletic.
Ultimul meci al celor de la Luton nu a oferit prea multe motive de sarbatoare clubului. A fost 0-5 pe propriul teren contra lui Reading, partida in care George Puscas a reusit 1 gol si 2 assist-uri.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare