Sport

thumbs

Universitatea Cluj cere ancheta la DSP Constanta, dupa suspendarea meciului cu Farul

02.12.2020, 20:13 Sursa: Mediafax

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Potrivit unui comunicat al Universitatii Cluj, clubul a solicitat ca rezultatul partidei sa fie stabilit pe teren, considerand ca meciul se poate disputa in deplina siguranta, conform regulamentelor sportive si medicale.

Astfel, U Cluj a trimis FRF o adresa prin care cere "reprogramarea intr-un interval de 24 sau 48 de ore a partidei FC Universitatea Cluj - FC Farul Constanta si retestarea persoanelor considerate contact al cazurilor pozitive anuntate de Asociatia Fotbal Club Farul Constanta, intr-un laborator acreditat de catre personalul medical neutru si specializat in recoltarea probelor pentru testele RT-PCR. FC Universitatea Cluj va suporta integral costul testelor".

De asemenea, clubul a atras atentia FRF, prin aceeasi adresa, ca Farul Constanta, intr-o situatie similara din urma cu cateva zile, a primit aviz favorabil din partea DSP Constanta pentru a se prezenta la partida cu CSM Resita, desi in cadrul echipei constantele fusesera descoperite trei cazuri de coronavirus.

Clubul clujean sustine ca a solicitat Directiei de Sanatate Publica Constanta sa respecte ordinele Ministrului Sanatatii si sa comunice in cel mai scurt timp rezultatul anchetei epidemiologice in cadrul clubului Farul Constanta, pentru a da posibilitatea desfasurarii jocului dintre FC Universitatea Cluj si FC Farul Constanta.

Totodata, Universitatea Cluj a cerut ministrului Sanatatii o ancheta pentru verificarea modului in care Directia de Sanatate Publica Constanta a gestionat situatia epidemiologica aparuta in cadrul echipei Farul, "considerand ca institutia a incalcat cu buna stiinta prevederile in vigoare".

"DSP Constanta, prin Directorul Executiv Schipor Cristina Mihaela, a incalcat prevederile Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 1819 din 27.10.2020 si Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 1513/2020, in baza carora a fost aprobat de catre FRF <Protocolul medical pentru desfasurarea competitiilor>, refuzand sa demareze ancheta epidemiologica imediat ce a fost informata de existenta cazurilor la FC Farul Constanta, pe motiv ca este 1 decembrie, si omitand sa dispuna retestarea de indata a fotbalistilor si a staff-ului", se arata in comunicatul clubului clujean.

"Clubul nostru considera ca interesele sportive si financiare ale FC Universitatea Cluj au fost atinse si a solicitat Ministrului Sanatatii sa dispuna o ancheta la DSP Constanta pentru a verifica activitatea institutiei in acest caz, sub aspectul incalcarii prevederilor legale. FC Universitatea Cluj a solicitat unei case de avocatura sa analizeze cazul si sa pregateasca o actiune in Justitie pentru apararea dreptului clubului nostru de a disputa pe teren partida cu FC Farul Constanta. FC Universitatea Cluj solicita tuturor celor implicati in fenomen sa respecte fotbalul si sustine o competitie curata, cu meciuri ale caror rezultate sunt decise pe teren, de catre jucatori, nu in birou, de catre conducatori", au mai transmis reprezentantii clubului.

Partida FC Universitatea Cluj-Farul Constanta, restanta din etapa a 11-a a Ligii secunde, era programata miercuri, de la ora 16.45, pe Cluj Arena.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare