Tenis

thumbs

Record incredibil bifat la Australian Open de uriasul de 2.09 metri inaltime. Ivo Karlovic corecteaza un record neatins de 42 de ani in tenisul mondial

21.01.2020, 15:15 Sursa: Prosport

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Ivo Karlovic (124 ATP) este unul dintre cei mai populari jucatori de tenis aflati in activitate in ciuda pozitiei pe clasament. Croatul a reusit marti sa bata un record incredibil pe care il detine in circuitul profesionist odata cu victoria obtinuta in fata lui Vasek Pospisil in primul tur al Australian Open: 7-6(4), 6-4, 7-5. Fara a avea mari performante in palmares, Ivo Karlovic a devenit de-a lungul anilor unul dintre favoritii fanilor datorita stilului sau spumos si autoironic pe care l-a etalat pe retelele de socializare, in special pe Twitter. Si gratie tocmai acestui lucru, croatul a fost "iertat" pentru stilul sau de joc, unul care sfideaza estetica, dar care l-a ajutat sa fie unul dintre cei mai longevivi jucatori din istorie. Ivo Karlovic i-a batut recordul lui Ken Rosewall Ajuns la aproape 41 de ani, Karlovic a inceput primul Grand Slam al acestui an din afara top 100. In primul tur, sortii i l-au aruncat in fata pe Vasek Pospisil, un canadian care isi cauta cadenta de cativa ani. Din spatele serviciului necrutator pe care il catapulteaza de la cei 209 de centimetri inaltime, croatul si-a construit cu truda o noua victorie: 7-6(4), 6-4, 7-5. Fara sa impresioneze la capitolul asi, acolo unde a bifat doar 13 puncte castigate direct din serviciu, Karlovic a reusit bifeze totusi un record greu de egalat. Croatul, care pe 28 februarie va implini 41 de ani, a devenit cel mai batran jucator profesionist care castiga un meci de tenis pe tabloul principal al unui Grand Slam in ultimii 42 de ani. Karlovic este deja cel mai varstnic castigator din istoria Roland Garros, iar acum a reusit sa bifeze un record greu de egalat. Cel mai in varsta castigator la un turneu de Mare Slem este Frank Parker, care in 1968 a obtinut o victorie la US Open la varsta de 52 de ani. Ken Rosewall era cel mai recent jucator de peste 40 de ani cu o victorie obtinuta la un Grand Slam, obtinuta in 1978, tot la Australian Open, atunci cand avea 44 de ani. In turul urmator, jucatorul din Croatia il va intalni pe Gael Monfils, capul de serie numarul 10 al tabloului masculin din Australia. Cei doi s-au mai intalnit de sase ori, francezul conducand cu 4-2.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare