Top Management

President of the Board of Directors

Andrei Chirică
President of the Board of Directors

Andrei este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. In 1984 preia conducerea reţelei naţionale de telecomunicaţii în Direcţia Generală a Poştelor şi Telecomunicaţiilor, în calitate de Director General Adjunct. În perioada 1990-1994 este Ministru al Comunicatiilor, în trei guverne succesive. Din 1997, odată cu apariţia telefoniei mobile pe piaţa românească, este numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al MobilRom SA, actuala Orange România SA.

Liudmila Climoc

Chief Executive Officer

Liudmila Climoc
Chief Executive Officer

Cu o experiență de 19 ani în telecomunicații, Liudmila Climoc este Chief Executive Officer al Orange Romania începând 1 mai 2016, după 7 ani în același rol în cadrul subsidiarei din Moldova. Sub conducerea sa, Orange Moldova și-a dublat baza de clienți la peste 2.6 milioane, consolidând poziția de lider a companiei, cu un market share de 57% în sectorul de telecomunicații mobile.

Liudmila s-a alăturat Orange Moldova în 1998, unde a deținut o serie de roluri de management în cadrul departamentului comercial. În 2008, Liudmila a fost promovată din poziția de Chief Sales Officer în cea de Chief Executive Officer.

La Orange Moldova, ea a implementat două premiere la nivel de industrie, mai precis, serviciile HD Voice și HD Voice Internațional pentru mobil, înainte ca acestea să fie adoptate la scară largă în Europa.

Experiența și implicarea sa în susținerea programelor pentru un business responsabil social a dus la crearea Fundației Orange Moldova (2009), unde a avut calitatea de membru al Consiliului Director.

Yves-Denis Martin

Chief Marketing Officer

Yves-Denis Martin
Chief Marketing Officer

Yves-Denis Martin și-a început cariera la France Telecom Mobile în 1997 ca expert pe zonele de SIM, WAP şi servicii Over the Air. Între anii 2000 şi 2014 a îndeplinit mai multe roluri în cadrul Orange, preluând responsabilități cu impact în performanța financiară atât la nivel de grup, cât și la nivel local, printre care Group Device Director, Chief of Staff pentru Senior VP pe Europa, Chief Sales Officer și CMO la Orange Elveţia şi VP pentru roaming al Grupului Orange. Din această poziţie, Yves a coordonat activităţile de roaming din 40 de entităţi geografice diferite, precum şi lansarea ofertelor „Go Europe”.

În ultimii doi ani, Yves a ocupat funcţia de vicepreşedinte de marketing pentru zonele de Home şi Convergenţă la Orange Franţa, unde a coordonat activităţile de voce fixă, internet în bandă largă şi smart home.

Din mai 2016, Yves este Chief Marketing Officer al Orange România, de unde coordonează strategia şi activităţile de marketing, online, TV, customer insights, brand & comunicare, precum şi noile direcţii de business.

Florin Popa

Business to Business Director

Florin Popa
Business to Business Director

Florin este licenţiat în economia şi dreptul afacerilor în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În decembrie 2001 s-a alăturat echipei MobilRom ca shop manager la Craiova. În decembrie 2004, Florin a venit în Bucureşti ca Regional Indirect Sales Manager pentru regiunea Muntenia, fiind promovat în noiembrie 2005 ca Indirect Sales Manager. În 2007 este numit în funcţia de Sales & Distribution Director, iar începând din februarie 2013 ocupă funcţia de Business to Business Director în cadrul Orange România.

Ştefan Slavnicu

Chief Technology Officer

Ştefan Slavnicu
Chief Technology Officer

Ştefan Slavnicu are o carieră de 14 ani în cadrul companiei şi o experienţă bogată în departamentul tehnic. El este alături de echipă din anul 2000 şi şi-a construit cu perseverenţă şi dedicare o carieră impresionantă, trecând de la funcţia de Network Expert, la cea de Core Network Manager şi ajungând în anul 2011 Head of Infrastructure Expansion. Începând din luna februarie 2014, Ştefan Slavnicu preia funcţia de Chief Technology Officer în cadrul Orange România.

Luiza Muller

Human Resources Director

Luiza Muller
Human Resources Director

Luiza a absolvit Facultatea de finanţe, credit şi contabilitate din cadrul ASE Bucureşti. S-a alăturat echipei Orange România (Mobilrom) în 1998 şi a parcurs următoarele etape profesionale: Senior Accountant, Accountant Coordinator şi apoi Accounting Manager. În 2008 s-a alăturat Comitetului Executiv al Orange România, în funcţia de Accounting & Tax Director, iar din 1 iulie 2017, este noul Director de Resurse Umane al companiei.

Dorin Odiaţiu

Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director

Dorin Odiaţiu
Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director

Dorin a obţinut diploma de inginer specializat în electronică şi transporturi în cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. În 1997 s-a alăturat Orange Romania (MobilRom) ca International Roaming Coordinator. Din anul 2001 până în 2007 a ocupat postul de International Business & Interconnection Manager. Anul 2007 îi aduce numirea în funcţia de Head of Wholesale, International and Regulatory Affairs, alăturându-se Comitetului Executiv al Orange România. De la 1 februarie 2009, Dorin este Marketing Director la Orange România , iar de la 1 mai 2012 este Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director.

Adela Guédon

Chief Financial Officer

Adela Guédon
Chief Financial Officer

Adela Guédon are o carieră de 18 ani în domeniul financiar pe piaţa europeană de telecomunicaţii şi pe cea românească în particular. Şi-a început cariera la Orange România în 1997, unde a evoluat în scurt timp de la Junior Accountant până la Corporate Finance Director, devenind cel mai tânăr membru al Comitetului Executiv.

Adela şi-a lărgit constant aria de expertiză deţinând diferite roluri în grupul Orange. În 2007 preia funcția de CFO la Orange Moldova, iar, în 2013, devine Controller al diviziei europene a grupului Orange, rol din care a supervizat echipa internaţională de controlling și activități din șapte ţări europene. Din mai 2016, Adela este Chief Financial Officer la Orange România, unde are misiunea de a sprijini consolidarea performanţei financiare a companiei şi dezvoltarea unor noi direcţii de business.

Adela are o diplomă de licență în contabilitate la ASE București, la care a adaugat un program de EMBA de la ASEBUSS/Kennesaw State University. A urmat, de asemenea, cursurile Finance and Controlling Business School a ESCP.

Andreea Ioniţă

Strategy & Program Management Director

Andreea Ioniţă
Strategy & Program Management Director

Cu un background economic şi financiar, Andreea are expertiză în managementul vânzărilor, marketingului şi strategiei. Înainte de a se alătura echipei Orange a lucrat la  Ericsson in pozitia Head of Strategy Execution – Mediterranean Region, unde a condus şi dezvoltat programe de creştere strategică. In ianuarie 2013 Andreea s-a alăturat echipei Orange în calitate de Director de Strategie.

Bogdan Rotunjanu

IT Director

Bogdan Rotunjanu
IT Director

Bogdan Rotunjanu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti (specializarea Calculatoare).
Bogdan s-a dezvoltat profesional odată cu domeniul CRM şi cu importanţa acestuia în businessul de telecom. După un an petrecut în frontline şi apoi în back office Customer Service, s-a alăturat echipei de dezvoltare de aplicaţii în cadrul departamentului IT. Aici, în primii 6 ani şi-a axat cariera pe direcţia de specializare tehnică (analist, dezvoltator şi în final arhitect), iar în următorii 4 ani s-a dezvoltat în zona de management IT (între 2006 şi 2008 a condus echipa de dezvoltare CRM, iar din 2008 subdepartamentul de dezvoltare soluţii de business şi servicii pentru clienţi).
Din martie 2011 el este Director de IT.

Marius Maican

Operations & Maintenance Director

Marius Maican
Operations & Maintenance Director

Marius a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, din cadrul Universităţii Politehnică din Bucureşti.
În 1997, odată cu apariţia operatorilor GSM în România, Marius a optat pentru MobilRom şi a preluat postul de Radio Design Engineer, urmând ca la sfârşitul aceluiaşi an să conducă echipa de inginerie celulară.
Din anul 2007, a preluat poziţia de Convergent Transport & IP Network Manager. Mare parte din proiectele de care s-a ocupat au fost proiecte mari de schimbare a tehnologiei folosite în Transilvania şi Moldova.
În 2011 este numit Operations and Maintenance Director în cadrul Orange România.

Dan Cristea

Business Performance & Quality Director

Dan Cristea
Business Performance & Quality Director

Dan este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi al Facultăţii de Management din cadrul ASE Bucureşti. În anul 2001 s-a alăturat departamentului tehnic al Orange România pe poziţia de coordonator de proiecte transversale. A participat la majoritatea programelor de investiţii şi la dezvoltarea sistemelor tehnice, iar în paralel a contribuit la implementarea programelor de management al calităţii serviciilor oferite de departamentul tehnic. Începând din anul 2009 ocupă funcţia de Business Plannig Director şi conduce o echipă creată cu scopul de a gestiona transversal activitatea de management de proiecte, oferte şi programe, precum şi managementul performanţei în cadrul companiei.

Claudiu Dragomir

Sales & Distribution Director

Claudiu Dragomir
Sales & Distribution Director

Claudiu Dragomir a absolvit Facultatea de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti. Începând din 1997 Claudiu este alături de echipa Orange. Doi ani mai târziu inaugura magazinul Orange din piaţa Universităţii, iar în 2003 i se încredinţa crearea şi conducerea echipei de vânzări dedicată clienţilor business (SOHO/SME). Cariera lui şi-a continuat ascensiunea, astfel că în perioada  2009 -  2013 a condus cu succes echipa de retail. Dintre proiectele importante coordonate de Claudiu în acest interval au fost implementarea unui nou design în reţeaua Orange shop şi dezvoltarea puternică în zona de servicii şi asistenţă, astfel încât clienţii să beneficieze de o experienţă completă. Începand din 2013 Claudiu Dragomir a fost numit Sales & Distribution Director în cadrul Orange România.

Irina Matea

Customer Service Director

Irina Matea
Customer Service Director

Nascuta in Bucuresti, pe 30 aprilie 1976, Irina Matea a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
S-a dezvoltat alaturi de echipa Orange ocupand initial functia de Customer Care Representative in anul 1998, evoluand apoi un an mai tarziu la pozitia de Corporate Major Accounts Representative si culminand in anul 2002 cu rolul de Corporate Customer Operations Team Leader. In anul 2003 devine Project Manager implementand cu succes prima platforma de knowledge base din Orange si primul ScOrange. Isi continua ascensiunea in anul 2006 ocupand functia de Help Line Operations Manager timp de cinci ani, coordoneaza mai apoi proiectul Orange Money si incepand cu anul 2015 este numita pe pozitia de Customer Service Director.

sus