Top Management

President of the Board of Directors

Andrei Chirică
President of the Board of Directors

Andrei este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. In 1984 preia conducerea reţelei naţionale de telecomunicaţii în Direcţia Generală a Poştelor şi Telecomunicaţiilor, în calitate de Director General Adjunct. În perioada 1990-1994 este Ministru al Comunicatiilor, în trei guverne succesive. Din 1997, odată cu apariţia telefoniei mobile pe piaţa românească, este numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie al MobilRom SA, actuala Orange România SA.

Liudmila Climoc

Chief Executive Officer

Liudmila Climoc
Chief Executive Officer

Cu o experiență de 19 ani în telecomunicații, Liudmila Climoc este Chief Executive Officer al Orange Romania începând 1 mai 2016, după 7 ani în același rol în cadrul subsidiarei din Moldova. Sub conducerea sa, Orange Moldova și-a dublat baza de clienți la peste 2.6 milioane, consolidând poziția de lider a companiei, cu un market share de 57% în sectorul de telecomunicații mobile.

Liudmila s-a alăturat Orange Moldova în 1998, unde a deținut o serie de roluri de management în cadrul departamentului comercial. În 2008, Liudmila a fost promovată din poziția de Chief Sales Officer în cea de Chief Executive Officer.

La Orange Moldova, ea a implementat două premiere la nivel de industrie, mai precis, serviciile HD Voice și HD Voice Internațional pentru mobil, înainte ca acestea să fie adoptate la scară largă în Europa.

Experiența și implicarea sa în susținerea programelor pentru un business responsabil social a dus la crearea Fundației Orange Moldova (2009), unde a avut calitatea de membru al Consiliului Director.

Florin Popa

Business to Business Director

Florin Popa
Business to Business Director

Florin este licenţiat în economia şi dreptul afacerilor în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În decembrie 2001 s-a alăturat echipei MobilRom ca shop manager la Craiova. În decembrie 2004, Florin a venit în Bucureşti ca Regional Indirect Sales Manager pentru regiunea Muntenia, fiind promovat în noiembrie 2005 ca Indirect Sales Manager. În 2007 este numit în funcţia de Sales & Distribution Director, iar începând din februarie 2013 ocupă funcţia de Business to Business Director în cadrul Orange România.

Luiza Muller

Human Resources Director

Luiza Muller
Human Resources Director

Luiza a absolvit Facultatea de finanţe, credit şi contabilitate din cadrul ASE Bucureşti. S-a alăturat echipei Orange România (Mobilrom) în 1998 şi a parcurs următoarele etape profesionale: Senior Accountant, Accountant Coordinator şi apoi Accounting Manager. În 2008 s-a alăturat Comitetului Executiv al Orange România, în funcţia de Accounting & Tax Director, iar din 1 iulie 2017, este noul Director de Resurse Umane al companiei.

Dorin Odiaţiu

Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director

Dorin Odiaţiu
Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director

Dorin a obţinut diploma de inginer specializat în electronică şi transporturi în cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. În 1997 s-a alăturat Orange Romania (MobilRom) ca International Roaming Coordinator. Din anul 2001 până în 2007 a ocupat postul de International Business & Interconnection Manager. Anul 2007 îi aduce numirea în funcţia de Head of Wholesale, International and Regulatory Affairs, alăturându-se Comitetului Executiv al Orange România. De la 1 februarie 2009, Dorin este Marketing Director la Orange România , iar de la 1 mai 2012 este Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director.

Adela Guédon

Chief Financial Officer

Adela Guédon
Chief Financial Officer

Adela Guédon are o carieră de 18 ani în domeniul financiar pe piaţa europeană de telecomunicaţii şi pe cea românească în particular. Şi-a început cariera la Orange România în 1997, unde a evoluat în scurt timp de la Junior Accountant până la Corporate Finance Director, devenind cel mai tânăr membru al Comitetului Executiv.

Adela şi-a lărgit constant aria de expertiză deţinând diferite roluri în grupul Orange. În 2007 preia funcția de CFO la Orange Moldova, iar, în 2013, devine Controller al diviziei europene a grupului Orange, rol din care a supervizat echipa internaţională de controlling și activități din șapte ţări europene. Din mai 2016, Adela este Chief Financial Officer la Orange România, unde are misiunea de a sprijini consolidarea performanţei financiare a companiei şi dezvoltarea unor noi direcţii de business.

Adela are o diplomă de licență în contabilitate la ASE București, la care a adaugat un program de EMBA de la ASEBUSS/Kennesaw State University. A urmat, de asemenea, cursurile Finance and Controlling Business School a ESCP.

Bogdan Rotunjanu

IT Director

Bogdan Rotunjanu
IT Director

Bogdan Rotunjanu a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucureşti (specializarea Calculatoare).
Bogdan s-a dezvoltat profesional odată cu domeniul CRM şi cu importanţa acestuia în businessul de telecom. După un an petrecut în frontline şi apoi în back office Customer Service, s-a alăturat echipei de dezvoltare de aplicaţii în cadrul departamentului IT. Aici, în primii 6 ani şi-a axat cariera pe direcţia de specializare tehnică (analist, dezvoltator şi în final arhitect), iar în următorii 4 ani s-a dezvoltat în zona de management IT (între 2006 şi 2008 a condus echipa de dezvoltare CRM, iar din 2008 subdepartamentul de dezvoltare soluţii de business şi servicii pentru clienţi).
Din martie 2011 el este Director de IT.

Marius Maican

Operations & Maintenance Director

Marius Maican
Operations & Maintenance Director

Marius a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, din cadrul Universităţii Politehnică din Bucureşti.
În 1997, odată cu apariţia operatorilor GSM în România, Marius a optat pentru MobilRom şi a preluat postul de Radio Design Engineer, urmând ca la sfârşitul aceluiaşi an să conducă echipa de inginerie celulară.
Din anul 2007, a preluat poziţia de Convergent Transport & IP Network Manager. Mare parte din proiectele de care s-a ocupat au fost proiecte mari de schimbare a tehnologiei folosite în Transilvania şi Moldova.
În 2011 este numit Operations and Maintenance Director în cadrul Orange România.

Dan Cristea

Business Performance & Quality Director

Dan Cristea
Business Performance & Quality Director

Dan este absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii în cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi al Facultăţii de Management din cadrul ASE Bucureşti. În anul 2001 s-a alăturat departamentului tehnic al Orange România pe poziţia de coordonator de proiecte transversale. A participat la majoritatea programelor de investiţii şi la dezvoltarea sistemelor tehnice, iar în paralel a contribuit la implementarea programelor de management al calităţii serviciilor oferite de departamentul tehnic. Începând din anul 2009 ocupă funcţia de Business Plannig Director şi conduce o echipă creată cu scopul de a gestiona transversal activitatea de management de proiecte, oferte şi programe, precum şi managementul performanţei în cadrul companiei.

Adrian Pănuţă

Sales & Distribution Director

Adrian Pănuţă
Sales & Distribution Director

Adrian a absolvit Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din Chişinău şi Facultatea de Fizica a Universităţii de Stat din Republica Moldova. Deţine de asemenea şi un MBA la Toulouse Business School. Echipei Orange Moldova i s-a alăturat în 1998, iar din decembrie 2010 a ocupat poziţia de Sales Director, fiind implicat în proiecte strategice precum: securizarea canalului exclusiv de francize, creşterea accelerată a performanţei comerciale în francize şi în retailul direct, distribuţia puternică şi eficientă a serviciilor PrePay, dezvoltarea conceptului smart store, precum şi lansarea cu succes a proiectului pilot pentru servicii convergente. Din 1 septembrie 2017, cu un nou rol de Sales & Distribution Director în cadrul Orange România, Adrian are drept obiectiv elaborarea şi implementarea strategiilor de vânzări si distributie, continuând astfel rezultatele excepţionale ale echipei.

Irina Matea

Customer Service Director

Irina Matea
Customer Service Director

Nascuta in Bucuresti, pe 30 aprilie 1976, Irina Matea a absolvit Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.
S-a dezvoltat alaturi de echipa Orange ocupand initial functia de Customer Care Representative in anul 1998, evoluand apoi un an mai tarziu la pozitia de Corporate Major Accounts Representative si culminand in anul 2002 cu rolul de Corporate Customer Operations Team Leader. In anul 2003 devine Project Manager implementand cu succes prima platforma de knowledge base din Orange si primul ScOrange. Isi continua ascensiunea in anul 2006 ocupand functia de Help Line Operations Manager timp de cinci ani, coordoneaza mai apoi proiectul Orange Money si incepand cu anul 2015 este numita pe pozitia de Customer Service Director.

Emmanuel Chautard

Chief Technology Officer

Emmanuel Chautard
Chief Technology Officer

Cu o experiență de peste 25 de ani în industria de telecomunicații, Emmanuel coordoneaza departamentul tehnic al Orange România și are ca obiectiv menținerea poziției de lider de piață a companiei, atât în ceea ce privește calitatea și extinderea rețelei, cât și implementarea celor mai noi tehnologii pe piața locală.

Pierre-Etienne Cizeron

Chief Marketing Officer

Pierre-Etienne Cizeron
Chief Marketing Officer

Absolvent de MBA la HEC Paris, Pierre-Etienne Cizeron detine doua diplome Master of Science in marketing si telecomunicatii.

In calitate de VP Consumer Marketing pentru Orange Group, a avut un rol semnificativ in activitatile comerciale si de marketing ale filialelor Orange, inclusiv pentru Romania. De asemenea, a detinut functia de Chief Marketing & Commercial Officer la Orange Caraibe si CMO and Deputy CEO la Orange Reunion.

Cu o experienta de peste 20 de ani in industria de telecomunicatii, Pierre-Etienne supervizeaza implementarea strategiei de marketing pentru segmentul B2C, cu accent pe convergenta fix-mobil si pe crearea de sinergii intre serviciile de telecomunicatii si cele financiare mobile.

Monica Ionescu

Controlling & Financial Planning Director

Monica Ionescu
Controlling & Financial Planning Director

Monica a absolvit  Facultatea de Management și un Master în Managementul Investițiilor, în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Și-a început cariera profesională în cadrul unui proiect Phare, ca analist financiar în Ministerul Comunicațiilor, iar în 2000 s-a angajat la Orange ca Junior Acountant în departamentul Financiar.

Experiența manageriala începe pentru ea în 2006, când devine Revenues Reporting Manager, iar în 2008 Monica este numita Country Controller pentru Orange Armenia și Orange Dominicana. În decembrie 2014 Monica este promovată în funcția de Head of Controlling, de atunci  având un rol activ de consilier pentru  top managementul companiei.  Din mai 2017 este Controlling & Financial Planning Director, rolul său fiind alinierea activităților de control financiar cu contextul de business.

Adrian Matei

Data, AI & Enterprise Digital Solutions Director

Adrian Matei
Data, AI & Enterprise Digital Solutions Director

Adrian a absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica din București. În 2011 și-a încheiat studiile doctorale în cadrul aceleiași facultăți, cu un proiect de cercetare în domeniul IoT/Connected Cars, urmând cursurile WU Executive MBA la Universitatea de Economie și Business din Viena.

S-a alăturat echipei Orange în 2006, ca parte din programul de bursieri Orange Education. A evoluat ca Expert, Project Manager sau Program Manager în cadrul departamentului Technology, coordonând inițiative majore de transformare de rețea. Din februarie 2021 este Data, AI & Enterprise Solutions Director, fiind responsabil de evoluția digitală și maturitatea analitică a companiei, bazată pe date, automatizarea proceselor de business și operaționale & inteligența artificială, conducând definirea și implementarea priorităților de transformare în domeniu.

Răzvan Bogasiu

Business Integration Director

Răzvan Bogasiu
Business Integration Director

Absolvent al Facultății de Finanțe, Bănci & Burse de valori din cadrul Academiei de Științe Economice din București, Răzvan posedă o experiență profesională vastă, în companii multinaționale puternice, cu mai mult de 8 ani petrecuți in industria telecom, timp în care a condus integrarea unui operator de comunicații fixe cu un operator mobil și a fost implicat in diverse proiecte strategice de convergență fix-mobil și de identificare de noi oportunități adiacente de business.

Din septembrie 2020 s-a alăturat echipei executive a Orange România ca Business Integration Director, iar rolul lui este de a găsi permanent noi direcții de dezvoltare a businessului, în linie cu prioritățile strategice ale companiei și cu tendințele pieței.

Alain Siksik

Strategy, Business Development & Program Management Director

Alain Siksik
Strategy, Business Development & Program Management Director

Alain este absolvent al Institutului Superior d’Electronique din Paris. Imediat după finalizarea studiilor, în 1995, a urmat o carieră internațională în domeniul tehnic în Japonia. Ulterior, a avut un parcurs profesional în domeniul auditului în Europa și în Statele Unite, având numeroase roluri operaționale, iar în 2005 s-a alăturat grupului Orange ca Director de Calitate și Performanță.

A fost implicat în multe proiecte complexe în companie, atât în Europa, cât și în zona Africii și a Orientului Mijlociu. Ca parte a echipei internaționale de Business Development, Alain a jucat un rol important în obținerea unor parteneriate cheie pentru achiziția de noi operatori și licențe în zona AMEA. Din 2018, Alain este Strategy, Business Development și Program Management Director și se ocupă din această postură de definirea și de execuția strategiei companiei, asigurând, totodată, activități de inteligenta competitiva și de monitorizare a evoluției pieței.

sus