Despre SuperCoders

SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani pentru a face primii pași în lumea codului cât mai ușor și distractiv. Scopul atelierului este de a-i învăța pe aceștia cum să folosească timpul petrecut pe calculator în mod util.

Tema acestei ediții SuperCoders este școala viitorului, copiii fiind încurajați să-și imagineze cum va arăta școala în viitorul apropiat. În jurul acestei teme cei mici vor învăţa să creeze animaţii, povestiri interactive şi jocuri prin tehnica drag&drop, utilizând limbajul de programare SCRATCH. Pe lângă roboței și tehnologii creative, copiii vor face cunoștință cu primele concepte de programare și logica matematică pentru a transforma ideile lor în creații.

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România.

Peste 150 de versiuni pentru școala viitorului dezvoltate de către participanți

Orange România a încheiat seria atelierelor SuperCoders, a patra ediție, la care au participat peste 250 de copii ce au dezvolat peste 150 de aplicații.

Anul acesta, SuperCoders s-a transformat într-o caravană care a ajung în 5 orașe din țară: București Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea.

În fiecare oraș au participat peste 50 de elevi. În echipe de câte doi, aceștia ne-au încântat cu ideile creative și dorința de a-și imagina povești interactive și jocuri în care să prezinte școala viitorului - tema atelierelor din acest an. Aplicațiile lor sunt disponibile pe platforma Scratch Studio Code for COP22.

Toți copiii înscriși la atelierele SuperCoders din acest an au timp ca până pe 10 noiembrie să își continue aplicațiile, iar cele mai interesante pot fi văzute și votate în studioul COP22 din platforma Scratch. Proiectul care primește cele mai multe voturi în formă de « stea » pe platforma Scratch, va fi premiat de către Orange România.

Totodată, proiectele vor fi prezentate și cu ocazia COP22 și fiecare echipă câștigătoare va primi un robotel Thymio.

Atelierele SuperCoders au fost organizate de către Orange România cu sprijinul Simplon România.

Regulamentul concursului aici.

Câștigătorii concursului SuperCoders 2016 sunt:

București:

  • Mara Dragomir
  • Denis Badiu

https://scratch.mit.edu/projects/125781679/ - 4 like-uri

Ploiești:

  • Eliza Olaru
  • Pascu Viviana

https://scratch.mit.edu/projects/125996216/ 6 like-uri

Targoviște:

  • Draghici Paul
  • Dumitru Daniel

https://scratch.mit.edu/projects/125996216/ - 20 like-uri

Pitești:

  • Pop Ioan Teodor
  • Pana Eduard Ștefan

https://scratch.mit.edu/projects/126417951/ - 658 like-uri

Râmnicu Vâlcea:

  • Sardarescu Andrei
  • Negoi Serban Mihai

https://scratch.mit.edu/projects/126627402/ - 62 like-uri

Vă reamintim ca votarea a fost deschisă până la data de 10 noiembrie și s-au luat în calcul like-urile în forma de “stea” pe care le-au primit aplicațiile participanților direct în platforma Scratch.

sus