#SuperCoders

Cea de-a cincea ediție #SuperCoders aduce un nou concept și le oferă copiilor șansa de a-și descoperi pasiunile în domeniul programări

Caravana SuperCoders

În luna octombrie Caravana SuperCoders a pornit la drum și a presupus o serie de 10 ateliere de programare în 10 orașe din România, oferindu-le copiilor posibilitatea să experimenteze programarea vizuală și să învețe să își construiască propriile povești interactive, jocuri cu labirint și quizz-uri, utilizând limbajul de programare Scratch.

Vezi mai jos cum a fost :

spatiere

Concursul național


Toți copiii din România au fost provocați să participe la SuperCoders Coding Competition, o competiție naționala în care au salvat planeta scriind cod pe code.org sau scratch.mit.edu. Soluțiile pentru salvarea planetei regăsite în aplicațiile copiilor au fost dintre cele mai diverse și inventive, toate punând accent pe protejarea mediului și educația populației.

Regulament


Câștigătorii concursului:

Premiul I
Nicholas Gurgu proiect

Premiul II
Iacob Florin proiect
Maria Danciu proiect

Premiul III
Istrate Eduard Cristian proiect
Alexe Mihail proiect
Stanciu Gabriel Alexandru proiect

Toți câștigătoriiCe premii punem în joc?

Înscrierile vor fi analizate și evaluate de către juriul #SuperCoders , iar cele mai bune 50 de aplicații vor vor intra in SuperCoders Online Academy - curs gratuit de utilizare a limbajului de programare Python. În plus, vom oferi și alte premii istețe:

1 x Locul întâi
Lenovo YogaBook Black 4G Win 10Pro 64GB

2 x Locul doi
Samsung Galaxy Tab A 10 1 LTE T585 white

3 x Locul trei
Freshn Rebel Caps Wireless Headphones & FreshNRebel bluetooth Rockbox Cube

Juriul #SuperCoders

Roxana Rugină
- fondatoarea Simplon Romania

Veronica Dogaru
- Corporate Communication Manager Orange Romania

Giorgiana Vlasceanu
- co-founder Codette

Irina Breniuc
- fondator Pimp the Gerbage si jurnalist la Green Report

Cătălin Butnariu
- președintele RGDA (Romanian Game Developer Association)

Creating Monkeyz
- Cordos Ramona și Pop Codin sunt fondatorii Creative MonkeyzProgramul concursului

 • Noiembrie 6

  Lansare înscrieri
 • Noiembrie 26

  Termen limită pentru înscrieri aplicații
 • Decembrie 10

  Evaluare aplicații
 • Decembrie 12

  Anunț câștigători
 • Ianuarie 20

  Start Academia SuperCoders

spatiere

SuperCoders Online Academy

În perioada ianuarie-martie 2018, cei 50 de câștigători ai concursului național SuperCoders Coding Competition vor parcurge lecții interactive pentru a învăța să programeze în Python iîn cadrul Online Academy. Pe parcursul celor 10 săptămâni ale academiei, copiii vor primi provocări săptămânale, vor descoperi curiozități legate de programare și vor lucra la proiectele personale de la distanță, sub îndrumarea trainerilor de la Simplon Romania. Pentru prima dată în programul SuperCoders vom aborda educația digitala la distanța pentru a-i ajuta pe participanți să asimileze noile cunoștințe în maniera proprie si autonom cu ajutorul noilor tehnologii de comunicare.

Curricula academiei online va cuprinde noțiuni de bază ale limbajului de programare Python precum bucle, secvențe, condiții, variabile, design de joc, iar Online Academy se va incheia cu un proiect final pe care copiii vor trebui să îl facă integral in Python si susținut printr-o prezentare video. Platforma pe care vor lucra copiii înregistrează progresul tuturor participanților oferind posibilitatea trainerilor să ofere suport celor care întâmpină dificultăți. La finalul academiei, pe lângă cunoștințele acumulate, copiii vor primi un certificat de finalizare a cursului de Python și diplomă de absolvire pentru SuperCoders Online Academy.

Online Academy va începe din 20 ianuarie așa că nu ne rămâne decât să le urăm mult succes micilor programatori SuperCoders!"

spatiere

De ce să codezi?

Cei mici vor învăța bazele programării într-un mod distractiv.

Cu ajutorul limbajelor de programare învățate, copiii:

 • Vor dezvolta povești interactive, animații sau jocuri create din propria lor imaginație
 • Vor folosi gândirea logică pentru a pune în practică ideile și proiectele personale
 • Vor comunica și colabora cu ceilalți în cadrul activităților de grup.

Și, pe lângă roboței și tehnologii creative, copiii vor face cunoștință cu primele concepte de logica matematică într-un mod plăcut, care îi va face și mai curioși decât sunt acum.

spatiere

Ce este #SuperCoders?

#SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani. Alături de noi, ei vor face primii pași în lumea codurilor într-un mod simplu, logic și distractiv. Scopul atelierelor noastre este să-i învețe pe copii cum să folosească tehnologia pentru a învața și a da viață ideilor lor nu doar pentru a consuma conținut digital pentru divertisment.

Ei bine, prin limbajul de programare SCRATCH, vor învăța să creeze animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag&drop. Rezervă și tu un loc acum la #SuperCoders!

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România.

Unde am fost (ediții precedente)

#SuperCoders a început în 2014 ca inițiativă a grupului Orange de a susține tinerii interesați de programare din 4 țări din grup: România, Spania, Polonia și Franța. În prima ediție, 50 de elevi din București cu vârste între 10 și 13 ani au participat la atelierul nostru și au interacționat prin live webcast cu cei din celelalte țări. De atunci, #SuperCoders s-a extins în 14 țări din întreaga lume, iar în România ne-am extins și în alte orașe precum Cluj, Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea și am ajuns la un număr de 250 de participanți in 2016.

Anul acesta am reușit să dublăm numărul orașelor în care vom fi prezenți. Vă așteptăm în Iași, Focșani, Constanța Brăila, Galați, Craiova, Tg Jiu, Deva, Alba Iulia, Brașov.

spatiere

Fii primul care află noutățile

Vrei să fii la curent cu tot ce este nou despre #SuperCoders?

Înscrie-ți adresa de e-mail aici și noi îți vom trimite noutăți și alte informații de interes pentru super programatori.