#SuperCoders

Cea de-a cincea ediție #SuperCoders aduce un nou concept și le oferă copiilor șansa de a-și descoperi pasiunile în domeniul programări

Caravana SuperCoders

Începe în luna octombrie și presupune o serie de 10 ateliere de programare în 10 orașe din România, oferindu-le copiilor posibilitatea să experimenteze programarea vizuală și să învețe să își construiască propriile povești interactive, jocuri cu labirint și quizz-uri, utilizând limbajul de programare Scratch.

spatiere

Concursul național

Copilul tău vrea să devină #SuperCoder?

Dacă ai un copil cu vârsta între 10-13 ani, care știe ce este programarea în Scratch, răspunde provocării și înscrie-l în concursul național SuperCoders Coding Competition. Perioada de înscriere este deschisă până pe 26 noiembrie.


Cum se fac înscrierile?

Provoacă-ți piciul să continue povestea de mai jos printr-o animație creată în Scratch sau code.org și încrie-l prin formularul de mai jos cu datele personale și link către creația lui.
“Cu mult timp în urmă, înainte să existe problema poluării și deșeurilor, planeta Pamânt era un loc mirific cu aer curat, multe păduri și apă albastră ca cerul. Nu după mult timp au apărut anakinii, o specie invazivă care a început să se hrănească cu ținuturile verzi și să polueze apele Pamântului. Nu departe de noi, într-o altă galaxie, trăia Coder, cavaler al Ordinului SuperCoders, care prin puterile sale magice de a scrie cod putea să rezolve orice problemă. Într-o zi, cavalerul Coder a ajuns din întâmplare cu nava sa spațială pe planeta Pământ și ...”

Înscrie-te la #SuperCoders RegulamentCe premii punem în joc?

Înscrierile vor fi analizate și evaluate de către juriul #SuperCoders , iar cele mai bune 50 de aplicații vor vor intra in SuperCoders Online Academy - curs gratuit de utilizare a limbajului de programare Python. În plus, vom oferi și alte premii istețe:

1 x Locul întâi
Lenovo YogaBook Black 4G Win 10Pro 64GB

2 x Locul doi
Samsung Galaxy Tab A 10 1 LTE T585 white

3 x Locul trei
Freshn Rebel Caps Wireless Headphones & FreshNRebel bluetooth Rockbox Cube

Juriul #SuperCoders

Roxana Rugină
- fondatoarea Simplon Romania

Veronica Dogaru
- Corporate Communication Manager Orange Romania

Giorgiana Vlasceanu
- co-founder Codette

Irina Breniuc
- fondator Pimp the Gerbage si jurnalist la Green Report

Cătălin Butnariu
- președintele RGDA (Romanian Game Developer Association)

Creating Monkeyz
- Cordos Ramona și Pop Codin sunt fondatorii Creative MonkeyzProgramul concursului

 • Noiembrie 6

  Lansare înscrieri
 • Noiembrie 26

  Termen limită pentru înscrieri aplicații
 • Decembrie 10

  Evaluare aplicații
 • Decembrie 12

  Anunț câștigători
 • Ianuarie 20

  Start Academia SuperCoders

spatiere

SuperCoders Online Academy

Dă posibilitatea la 50 de copii pasionați de coding să învețe concepte de bază ale limbajului de programare Python. Cursul îi va ajuta pe copii să aprofundeze sintaxa limbajului Python pe măsura ce vor parcurge lecții interactive, vor rezolva puzzle-uri provocatoare și vor învăța să își construiască propriile jocuri în Python.

Mai mutle detalii vor fi disponibile începând cu luna noiembrie.

De ce să codezi?

Cei mici vor învăța bazele programării într-un mod distractiv.

Cu ajutorul limbajelor de programare învățate, copiii:

 • Vor dezvolta povești interactive, animații sau jocuri create din propria lor imaginație
 • Vor folosi gândirea logică pentru a pune în practică ideile și proiectele personale
 • Vor comunica și colabora cu ceilalți în cadrul activităților de grup.

Și, pe lângă roboței și tehnologii creative, copiii vor face cunoștință cu primele concepte de logica matematică într-un mod plăcut, care îi va face și mai curioși decât sunt acum.

spatiere

Ce este #SuperCoders?

#SuperCoders este un atelier de programare special conceput pentru copiii cu vârste între 10 și 13 ani. Alături de noi, ei vor face primii pași în lumea codurilor într-un mod simplu, logic și distractiv. Scopul atelierelor noastre este să-i învețe pe copii cum să folosească tehnologia pentru a învața și a da viață ideilor lor nu doar pentru a consuma conținut digital pentru divertisment.

Ei bine, prin limbajul de programare SCRATCH, vor învăța să creeze animații, povestiri interactive și jocuri prin tehnica drag&drop. Rezervă și tu un loc acum la #SuperCoders!

Evenimentul este organizat de către Orange România cu sprijinul Simplon România.

Unde am fost (ediții precedente)

#SuperCoders a început în 2014 ca inițiativă a grupului Orange de a susține tinerii interesați de programare din 4 țări din grup: România, Spania, Polonia și Franța. În prima ediție, 50 de elevi din București cu vârste între 10 și 13 ani au participat la atelierul nostru și au interacționat prin live webcast cu cei din celelalte țări. De atunci, #SuperCoders s-a extins în 14 țări din întreaga lume, iar în România ne-am extins și în alte orașe precum Cluj, Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea și am ajuns la un număr de 250 de participanți in 2016.

Anul acesta am reușit să dublăm numărul orașelor în care vom fi prezenți. Vă așteptăm în Iași, Focșani, Constanța Brăila, Galați, Craiova, Tg Jiu, Deva, Alba Iulia, Brașov.

spatiere

Fii primul care află noutățile

Vrei să fii la curent cu tot ce este nou despre #SuperCoders?

Înscrie-ți adresa de e-mail aici și noi îți vom trimite noutăți și alte informații de interes pentru super programatori.